h i r d e t é s

Durvul a helyzet a budai gimnáziumnál - a Fidesz védi az igazgatót

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Durvul a helyzet a budai gimnáziumnál - a Fidesz védi az igazgatót

2018. március 29. - 12:26

 

Feljelentették a szülők a Budai Nagy Antal Gimnázium igazgatóját, mivel többszöri kérés ellenére sem hozta nyilvánosságra az iskola alapítványának 2016-os beszámolóját. - írja a napi.hu.

A kép 2009-ben készült, akkor Manolovitsné Erdőközi Orsolya még a gimnázium tanáraként osztja a tételeket a matematika érettségin. Forrás: MTI/napi.hu Fotó/Czimbal Gyula

A helyi fidesz védi az igazgatót, aki állítólag Czunyiné Bertalan Judit egyetemi barátnője

- írja a 24.hu.

Az alapítványi Budai Nagy Antal Gimnázium szülői választmánya feljelentést tett az iskola és egyben az alapítvány vezetője, Manolovitsné Erdőközi Orsolya ellen, aki többszöri ígérgetés ellenére sem hozta nyilvánosságra a 2016-os beszámolót. (Leszoktatnák a készpénzről a gyerekeket.)

Az 24.hu szerint az is bizonyítja, hogy a dokumentummal valami nincs rendben, hogy az iskola évek óta működő alapítványát kizárták az 1 százalékos felajánlásokra jogosult szervezetek közül.

Lukácsi Krisztina, a szülői választmány elnöke szerint a helyi Fidesz azzal védi az igazgatót, hogy ő nem is az alapítvány vezetője. Ez igaz, viszont a gimnázium szervezeti és működési szabályzatában az áll, hogy a mindenkori igazgató egyben a kuratórium elnöke is.

A 24.hu kereste az igazgatót, aki annyit üzent, hogy

ha nyilatkozni szeretne, akkor majd keresi a lapot.

Lerázta magáról a válaszadást Gálné Csabai Klára, a Dél-Budai Tankerületi Központ vezetője is.

Erdőközi Orsolya először akkor került be a sajtóba, amikor 2015-ben annak ellenére nevezték ki a gimnázium élére, hogy pályázatát sem a szülői, sem a diák-munkaközösség, sem a tantestület nem támogatta. (Erdőközi és Czunyiné Bertalan Judit akkori köznevelési államtitkár a korábbi hírek szerint egyetemi barátok és évfolyamtársak voltak.)

Később plágiumbotrányba keveredett, a szülők ezért többször is lemondásra szólították fel, de ő azt mondta, pályázatának minden szavát a sajátjának tartja.

Az új igazgató kinevezése óta kilenc tanár távozott az iskolából tavaly szeptemberig.

napi.hu


 

h i r d e t é s