h i r d e t é s

Éberség, elvtársak! Éberség!

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Éberség, elvtársak! Éberség!

2018. május 14. - 10:31

 

Üzente az évtized interjújában Kocsis Máté

Forrás: B1 Blog - Blog.hu

A Fidesz frissen kinevezett frakcióvezetője elképesztő interjút adott a propagandalapnak. Igaz, ehhez az adómilliárdokkal kitömött orgánum is nagyban hozzájárult. Sajtótörténeti pillanatok egy Kocsi Máté szövegben.

A Fidesz egyik erős jellemzője: amikor már tényleg azt gondolja az ember, hogy az éppen nyilatkozónál nem létezik arrogánsabb, beképzeltebb, lekezelőbb politikus a tarsolyban, rögvest előhúznak egyet, amelyik simán tromfolja az előzőt. Elegendő a Rogán, Kósa, Németh Szilárd sorra gondolni. Most a cserepadról egyből az élbolyba ugrott a fenti urakat kenterbe verő Kocsis Máté.

Az interjú kezdete – felmondatják Kocsissal a már megszokott lózungokat – nem is sejteti még az igazi fordulatokat. Természetesen ismét megtudjuk, hogy Magyarországra "politikai feladatot végrehajtó "álcivilek" támadnak – de hát ez hozzá tartozik a "Stop, Soros!" fantázia nevű kodifikációs propagandaszörny indoklásához.

Az igazi, sajtótörténeti fordulatot ott veszi a beszélgetés, amikor a Baranyai Gábornak titulált szerző azt kérdezi a Fidesz frakcióvezetőjétől: "Milyen minőségű munkára számít az ellenzéki frakciók részéről?" A kétharmados többségben lévő Fidesz frakcióvezetője pedig készségesen veszi át az ellenzéki képviselőcsoport-vezetők helyét (is) és válaszol, bő nyállal: " Az ellenzék magatartása az Országgyűlés megalakulása során egy bohózat volt." De az válasz szemmel láthatóan nem elégítette ki a riportert, konkrétabb kérdést is feltesz: "Gyurcsány Ferenc valószínűleg maximálisan kihasználja majd a frakció adta szereplési lehetőségeket a parlamentben. Újabb matekórákra is számíthatunk tőle?" Még egyszer: ezt nem Gyurcsánytól kérdezi a propaganda, hanem Kocsi Mátétól. Aki nem azt válaszolja, amit 100-ból 100 normális ember mondana: kérdezze meg tőle. Nem, Kocsis, talán mint Gyurcsány táskahordója, esetleg titkára, vagy a kétharmad fejbe szállása után frissiben látnokká avanzsált jós, közli: "a legutóbbi ciklusban sem sokat láthattuk az ülésteremben, nem gondolom, hogy ezen radikálisan változtatna."

Majd újra a szokásos mantra: "Az ellenzéknek már nem igazán maradt más, csak a személyeskedés, jól láthattuk a kampányban, ezért erre számítok a jövőben is." És azt is visszaböfögi szolgaian – mit sem zavartatva magát a tényektől –, hogy az elmúlt hetek tüntetései radikalizálódni fognak. Emlékezetes, az első megmozdulás előtt a propaganda-sajtó attól volt hangos, hogy Soros-legények fogják felgyújtani a fővárost. Amikor pedig másodjára is közel százezer ember tiltakozott békésen, a legkisebb rendbontás nélkül a kormány politikája ellen, akkor mélyen hallgattak korábbi hazugságaikról. A jelek szerint ismét ez a szöveg jön: aki Orbán ellen tüntet, az hazaáruló, Soros-ügynök, fizetett provokátor, és mindjárt lángba borítja az utcákat.

Végtelenül szomorú - ha nem is meglepő –, hogy a magát újságírónak nevező mikrofonállvány nemhogy visszakérdezne, esetleg szembesítené az aktuális propagandistát a hazugságokkal, inkább maga lelkesíti Kocsit a hazudozásra.

A frakcióvezető, miután az ellenzéket teszi felelőssé a személyeskedő hangnemért, két sorral arrébb már "gyáva ellenzik politikusokról" értekezik. Ez természetesen nem személyeskedés, hanem a legkereszténydemokratább politizálási stílus az egész kontinensen.

De a legszebb mégis a klasszikus kommunista jelszóvakhoz való visszatérése Kocsisnak. Tegyük hozzá: a fiatal politikusnak személyes élményei nem igazán lehetnek az "átkosból", így nem tudunk másra gondolni, minthogy pártjában tanulta el a fekete öves komcsi dumákat. Ugyanis nem állít kevesebbet, mint egy uniós tagállam elvben vezető politikusa, hogy a legnagyobb harcot az Európai Unióval kell vívnunk, amely "folyamatos éberséget követel". Tehát: éberség, elvtársak! Éberség! A nemzetközi helyzet egyre fokozódik.

Nemhogy változni nem fog a Fidesz és Orbán stílusa a következő négy évben, sokkal inkább egyre elviselhetetlenebbé válik majd.

 

b1.blog.hu


 

h i r d e t é s