h i r d e t é s

Egy covidon átesett gondolatai

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Egy covidon átesett gondolatai

2021. április 15. - 09:48

 

Nincs tudás, nincs biztonság, csak egyéni felelősség!

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Mikor a Szputnyik vakcináért elmentem az egyik oltóközpontba még nem gondoltam, hogy azon a napon kezdődik egy három hetes kálvária az életemben. A ránk ömlesztett információk tömege csak arra alkalmas, hogy az embert teljesen összekeverje. Az oltás és vírustagadók tömegeket hülyítő hada rendkívül kemény aktivitással csiszolják például a facebook népét, nem beszélve a Messengeren érkező hülyeségek állandóan pityegő jelzéseiről.

Azt már megírtam, hogy mennyire kulturálatlan, neveletlen és szabályozatlan az oltóközpontban megjelenő emberek tömege, azonban a második vakcinával sikerült újabb tapasztalatokat szerezne, ami azt jelent, hogy semmi sem változott, agresszívek, fegyelmezetlenek, követelőzőek. Nekem sikerült az első vakcinával vélhetően helyben a covid fertőzést is beszereznem, ez nem állítás, csak így hiszem, mert ezen kívül más olyan helyen nem jártam, ahol emberekkel kontaktáltam, a lappangási idő és a covid kitörése is matematikailag pontos volt. 20 ezerért vettek mintát, ami éjfélre kiértékelve meg is érkezett, hogy pozitív. Az adat azonnal meg jelent az állami rendszerben a karantén lejáratának dátumával. ez precíz volt, mint az is hogy miközben majd meg őrültem az izomfájdalmaktól megérkezett határidőre az oltási igazolványom. Elgondolkodtam, hogy ez vajon most mire használható, de jó, hogy van! A covid diagnosztizálása után a körzeti orvos két dolgot tett, felírta a az összes felírható gyógyszert, a másik pedig az volt, hogy kifejtette az empátiáját és azt, hogy amennyiben az állapotomban jelentős változás állna be azonnal menjek be a legközelebbi kórházba, ahol segíteni fognak, az állapotomtól függően. Szerencsére erre nem került sor, azonban több ismerősöm arról számolt be, hogy tényleg működik és az egészségügyben dolgozók mindent beleadnak abba, hogy aki hozzájuk kerül az lehetőleg meggyógyuljon. Azonban ez egy fontos pont, hogy ki mikor megy be, mert sajnos sokan jobban hisznek az aszpirinben és a c vitaminban, van, aki az imában. Az oxigénhiány egy olyan kritikus pont amikor szerintem nincs miről dönteni, menni kell, a legtöbb hibát ezen a ponton követik el, addig húzzák, hogy nagy bajba keverik magukat. Mikor 92% az oxigén szaturáció, azonnal indulni kell, mert ha ezen a ponton meg csuklik valaki, akkor lehet, hogy menthetetlenné válik. Sajnos az egészségüggyel kapcsolatos politikusok által gerjesztett véleménykavalkád jelentősen csökkentette a közbizalmat, miközben ennek semmilyen konkrét alapja sincs. Az egyetlen kritikus pont a lélegeztetőgép, amiből a kormány engedélyével valakik óriás bizniszt csináltak, de részben alkalmatlanok az emberek gyógyítására. Az alkalmas gépekhez viszont nincs személyzet, tehát meg kell tenni mindent annak érdekében, hogy az ember egészsége erre a szintre bezuhanjon, mivel azt mondják, hogy ezen a fronton 95% a halálozás, magam ezt igazolni nem tudom.

A covidból való gyógyulás legfontosabb elemei, az időben bevett gyógyszerek, a fegyelmezett otthoni pihenés, még a lakáson belüli mozgás visszafogása is ide számít, a nyugodt kiegyensúlyozott támogató környezet. A covid első szakaszában olyan álmok, mesék, elvesztett valóság érzékelés jöhet össze, ami, ha nem támogató a környezet akkor konfliktusokhoz vezetnek. Megélt élményem, hogy három héten keresztül hajnali kettőkor arra ébredtem, hogy Balogh György vezérkarifőnök beiktatási vacsoráját kell megfőznöm, Nem tudom, hogy ki a vezérkari főnök, Balogh György nevezetű ismerősöm sincsen, egyébként meg nem vagyok szakács. A környezetem nap mint nap megélte a hülyeségem, de belátták, hogy ez a covid következménye. Mára szerencsére „Balogh tábornok” kilépett az életemből, de biztos vagyok benne, hogy ezrek élnek meg hasonló élményeket.

Azt biztosan tudom, hogy sokan nem tudják, hogy ez a covid nem influenza, hanem egy brutális betegség, aminek túléléséhez minden alkalmazható eszközre lehetőségre szükség van, leginkább a beteg belátására, hogy értse felfogja, hogy ő elszenvedő, nem pedig irányító.

Itt van ez az oltási program is amelynek két oldala van, az egyik jó, hogy minél többen belesznek oltva, a másik az drámai, hogy az emberekben kezd kialakulni a hamis tudat, hogy ők már védettek. Bizton állítom, hogy semmilyen védelmük sincsen, csak esélyük, hogy egy esetleges fertőzést túlélnek. A környezetemben beoltott orvosok a második oltás után négy héttel olyan covid fertőzést kaptak, amelyből öt hét alatt tudtak kikeveredni és ma is rehabilitációs kezelés alatt állnak. Az ő véleményük szerint, ha nincsenek beoltva akkor meghaltak volna. Az egyes emberek esetében nagyon fontos a fertőzés mennyiségi értéke, ha valaki nagy adagban kapja be a vírust annak sokkal durvább tünetei lesznek, mint annak, aki marginálisan fertőződőt. 

Azt gondolom, hogy nincs fontosabb az általános álampolgári fegyelemnél, az előírások betartásánál és a környezetünk higiénés állapotának fenntartásának.


 

Kommentek

h i r d e t é s