h i r d e t é s

Egy cseh lap szerint Orbán új kormánya fék nélkül támogatja Oroszországot

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egy cseh lap szerint Orbán új kormánya fék nélkül támogatja Oroszországot

2022. május 25. - 06:51

A Lidové noviny-ban megjelent cikk szerint a kormányfőt már semmi sem akadályozza abban, hogy szétzúzza a politikai és a civil ellenzék maradékát.

Forrás: Facebook/Mandiner

A Lidové noviny nyomtatott kiadásában a cseh Képviselőház külügyi bizottsága elnökének – aki egyúttal a TOP 09 párt képviselője – jelent meg véleménycikke. Marek Zenísek szerint a magyarországi események jelenlegi alakulásának mindenki számára figyelmeztető jelzésként kellene szolgálnia, hogy mi mindenre képes egyetlen olyan politikus, aki fokozatosan összefonódott az állammal.

„Információs autokrácia” tanúi vagyunk

A cikk szerint egy „információs autokrácia” tanúi vagyunk, ahol a magyar média nyolcvan százaléka a kormány számára dolgozik. Ahogy a szerző írja, a lakosság többsége ezért olyan híreket kap, amelyek célzottan csak a kormány számára kedvező agendát fedik le. Zenisek szerint

az ellenzék és a civil, emberi jogi szervezetek számára ezért nem lehetséges, hogy bármilyen más témát bejuttassanak a köztudatba.

Orbán Viktornak így hihetetlen mértékű tere van a propagandája terjesztésére, amely megosztja a lakosságot és démonizálja a Nyugatot és az egész Európai Uniót – olvasható a cikkben.

Novák Katalin a miniszterelnök bábja

A szerző kifejti: Orbán olyannyira egyértelműen megnyerte a választásokat, hogy most semmi sem akadályozza őt abban, hogy szétzúzza a politikai és a civil ellenzék maradékát. Orbán új kormánya csak azt mutatja, hogy Oroszország támogatásában már nincs fék. Zenisek azt állítja: az új honvédelmi miniszter közösen üzletel az orosz hadiiparral,

az új magyar köztársasági elnök pedig Orbán bábja.

A Putyin parancsára, az orosz katonák által Ukrajnában elkövetett atrocitások ellenére az Orbán-kormány továbbra is tervezi a Paks II atomerőmű építésének folytatását Oroszország segítségével – olvasható az írásban. (mandiner.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s