h i r d e t é s

Egy év alatt 10 százalékos részesedést akar elérni az ingatlanközvetítői piacon a Rock Home

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Egy év alatt 10 százalékos részesedést akar elérni az ingatlanközvetítői piacon a Rock Home

2018. november 08. - 19:18

 

A lakossági ingatlanértékesítési piac új szerepelője, a Rock Home a november közepi indulását követő egy évben 10 százalékos részesedést szeretne elérni, amit a magyar tulajdonú vállalkozás részben a továbbra is bővülő piacra, illetve az egyedi IT-megoldásokra és a közösségi médiában rejlő lehetőségekre alapoz.

Illusztráció: pixabay.com

Kövesdi Marcell, a Rock Home egyik alapítója és ügyvezetője elmondta, várakozásuk szerint egy év alatt a lakossági ingatlanpiac értékben további 8 százalékot nő és eléri a 65 ezer milliárd forintot, az új vállalkozás pedig az évi 150.000 ingatlanértékesítésből kíván az ingatlanközvetítői piacon 10% részesedést elérni. A cég ugyanis azt reméli, hogy a személyes és a magyar piacon újnak számító szolgáltatások nyújtásával a vevők és az eladók is a legjobb árat érhetik el adás-vételkor.

Mi azt gondoljuk, mindenki akkor lesz elégedett, ha az értékesítés gyorsabb és személyesebb lesz, és mindenki úgy érzi, jól járt, mert reális áron adott el és vásárolt ingatlant

- mondta. Hozzátette, a Rock Home egy év alatt mintegy 5.800 ingatlan-adásvételét tervezi lebonyolítani, 3,5 százalékos, összesen 2,5 milliárd forint összegű jutalékért. A cég várakozásai szerint a következő egy évben a lakossági ingatlaneladások száma 3% százalékkal nő és eléri a 155.000-t.

Az ingatlanügynökség két cég találkozásából született: Kövesdi Marcell a Házbank ügyvezető igazgatójaként több évtizedes ingatlanos tapasztalatát hozza csapatával, míg az OXO Properties kockázati befektetőként száll be. A két befektető 20% és 80% százalékkal rendelkezik az új cégben.

A két alapító szerint a piac robbanásszerű növekedése nemcsak az általános ingatlanbefektetésnek kedvez, hanem kiváló lehetőséget kínál a támogató szolgáltatások fejlesztésére is. Ehhez pedig folyamatosan keresnek új partnereket, a nagyobb irodák mellett a független közvetítőket is csatlakozásra bíztatják. A várakozások szerint egy év alatt 60 nagy és 30 kisebb, független iroda csatlakozik hozzájuk. (A magyar piacon napjainkban mintegy 3000 ingatlanközvetítő iroda 8 ezer értékesítővel dolgozik, de nagy a fluktuáció: a becslések szerint az elmúlt évben 10 induló iroda közül 4 egy éven belül bezárt.)

A nemzetközi gyakorlatot követve a Rock Home papírmentes irodák létrehozásával teszi gyorsabbá és kényelmesebbé az értékesítést. Minden munkatárs tabletet használ a szerződések és nyilatkozatok elektronikus megtekintésére és aláírására, táblagépen veszi fel a hirdetéseket a helyszínen, az alaprajzok pedig az applikáción keresztül percek alatt is elkészíthetők. Az árazás szintén elektronikusan történik, és az eladás során az ármaximalizálás a fő prioritás.

Az alapítók elmondták, nem franchise rendszert, inkább erős szakmai közösséget építenek minőségi munkavégzést lehetővé tevő háttérrel, kiterjedt kapcsolatrendszerrel és élményalapú szakmai oktatással.

Az alapítók a növekedés egyik kulcstényezőnek a közösségi médiát tartják.

Magyarországon több mint 5 millióan aktívak a közösségi médiában és átlagosan napi másfél órát töltünk a Facebookon. Ezekkel a posztokkal az értékesítő - és vele együtt a márka - a tranzakció után is része marad a kliensek életének

- magyarázza Kövesdi Marcell.

 


 

h i r d e t é s