h i r d e t é s

Egy évre megint letudtuk ötvenhatot!

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam
a- a+

Egy évre megint letudtuk ötvenhatot!

2022. október 25. - 07:15

De, hogyan?

Mindig van lejjebb!
Orbán a totálisan, hermetikusan lezárt Zalaegerszegről, ahol a Momentumot nem engedték tüntetni, és az utcán csak lakcímkártya felmutatása mellett lehetett (csakis hazafelé) közlekedni, elbújva a Mindszenty Múzeumban, gondosan megválogatott közönség előtt (rábasztak!) beszélt, és azt üzeni, hogy "1956-ban komoly esélyünk volt kivívni a függetlenségünket, de a Nyugat elárult minket!"

Na, azt hiszem, ehhez már nem szükséges kommentárt fűzni!

Hoppál Péter, a műkincset-kölcsönző, egyébként bukott férfiú is indíttatva érezte magát, hogy megszólaljon: "a Nyugat pénzeli az ellenzéket!"

Ezt a szöveget utoljára a Kádár-rezsim legsötétebb, kezdeti szakaszában hallhattuk, hogy aszongya, "a budapesti zavargásokat a CIA szervezte!"

A pécsi ciszterci gimnázium igazgatója elhatárolódott diákjának a tegnapi, hatvanötezres tüntetésen felszólaló diákjától, annak trágár kifejezései miatt.

A funkciótlan trágár beszédet magam se pártolom, ezt leszámítva a kislány (egyébként) kiváló beszédet tartott.
Érettségizni viszont nem fog, legalábbis a cisztercieknél biztos nem.

És kiváncsi vagyok, vajon az igazgató úr a HÍR-tévét is megkeresete-e, kifogásolva egy bizonyos Bayer nevezetű egyén mosdatlan szájából folyamatosan ömlő mocskot!

Ami egyébként a pedagógus-sztrájkot illeti, a kormány nyilvánvalóan taktikát vált
Most nem rúgja ki, vegzálja a részt vevő tanárokat, mert rájöttek, hogy roppant népszerűtlen szerep.

No, nem hátrálnak meg! Még tárgyalni se hajlandóak semmiről.
Borítékolom, hogy ezen túl az iskolák intézményvezetőinek feladatává fogják tenni a rendteremtést, kollégát kolléga ellen uszítva, rendes szokásuk szerint.

Intézkedjen ő, fojtsa el a lázongást.
Ha nem vállalja, vagy nem jár sikerrel, kirúgják, mert nem biztosítja az intézményben az oktatás rendes működését, tehát alkalmatlan.
A helyükbe meg majd Marosi Beatrix-színvonalú (ez színvonal?) pártkatonákat ültetnek.

Így megszabadulnak azoktól is, akiket eddig nem sikerült eltávolítani, a publikum meg az ítéletvégrehajtó igazgatókra fog neheztelni.

A szegről-végről Orbán-rokon, Vitézy (borítékolom, hogy ő lesz 2024-től Karácsony utóda, mint kinevezett fővárosi elöljáró) a mozdonyvezetőket szeretné megtanítani a gazdaságos mozdonyvezetésre!

Pintér, kihasználva az ünnepi zűrzavart, fél megyényi erdőt keríttetett el Lovasberény mellett a maga és meghittjei számára.
Wellness és társai épülnek, vadászlesekkel és helikopter-leszállóval. Illetékteleneknek tilos a bemenet!

Az induláskor magát minden alap nélkül alanyi költőként aposztrofáló (se nem alanyi, se nem költő) L. Szájmon, az idejekorán eltávozott Szőcs Géza szellemi utóda, és gerinc-ügyekben méltó követője, egy ideje a Velencei-tó hitbizományosa, mostanság plussz – minden ezirányú képesítés nélkül – múzeumigazgató, néhány napja einstandolt egy kastélyt a tónál.

Miután Bencsik egy hete még hadat akart üzenni az Egyesült Államoknak, most Varga Judit Washingtonban magyarázza, hogy békét kell kötni!

Kiszithand! Miért nem Moszkvában?

Zuhanórepülésben a gáz világpiaci ára!
Hetven százalékkal olcsóbb, mint augusztusban volt, és annyi, mint júniusban, a gáz-mizéria kitörése előtt.

Az európai gáztározók megteltek. Az európai kikötők is – gázszállító tankerekkel.
Olyannyira, hogy egy rakás tanker kint horgonyoz a tengeren, mert nem férnek be a kikötőkbe.

Mi a kissé drágább orosz gázt vesszük.

Még be sem robbant istenigazából a csődhullám, a szomszédomban lakó negyvenes házaspár mindkét tagja a szabadságunk ünepén vesztette el az állását, két különböző – egyaránt bezáró (vendéglátós, illetve autó-kereskedelmi) cégnél.

Mehetnek zabot hegyezni!

Kövér a Parlamentben egyszerűen elvette a szót Tóth Bertalantól, aki azt firtatta volna, méghozzá törvényadta interpellációs jogánál fogva, hogy vajon miért hátráltatják Svédország és Finnország NATO-tagságát azzal, hogy a csatlakozási szerződés ratifikálását még napirendbe fölvenni se engedik? (Azért sejtjük!)

Egy salátatörvénybe elrejtett módosítás szerint az államnak többé nem feladata a szociálisan rászorultak segélyezése, ellátása.
(Tán csak nem a főkeresztény fővadász javaslatára?)

Az ünnep tehát lezajlott, és másnap ritka borongós időben volt részünk.
Holott napsütéses, nyárias időt jeleztek.

De hát, az ingó-bingó Ürge-Vorsatz Diana (hol csalódik a Fideszben, hol nem, végül nem, akár Navracsics) és Palkovics által kéz a kézben átszervezett Országos Meteorológiai Szolgálat mostanában kissé megbízhatatlanabb, mint korábban.

(Az átszervezésre egyébként, mint emlékszünk rá, csak ürügyként került sor, hogy igazolják valamivel a vezetóség kirúgását, az augusztus 20-át elügyetlenkedő törzs helyett a nyakukba varrva a balhét.)

Hölgyeim és Uraim! Szóval ez volt az Úr 2022. évének, október 23. (és következő) napja.

Orbánék méltóképpen ünnepelték!

Keleten a helyzet változatlan!

Címkék: 

Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky