fbpx Egy igazi különlegesség szülinapra | CIVILHETES

h i r d e t é s

Egy igazi különlegesség szülinapra

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Egy igazi különlegesség szülinapra

2019. október 14. - 09:49

 

Mindenkinek fontos és különleges ünnep a születésnap. Van, aki tartja, van, aki óriási bulit rendez, míg másnak megrendezik. Olyan is akad, aki nem tartja, mert nem szeretne emlékezni a múló évekre, de a lényeg, hogy a születésnap mindenkinek lényeges valamilyen szempontból az életében. Éppen ezért fontos, hogy a szülinapi ajándék is személyes és különleges legyen, csakúgy, mint az ünnepelt.

A sablonos tucat ajándékok kora lejárt. Ma már a többség egyedit és formabontót akar adni a másiknak, ami pedig csak úgy lehet, ha készül rá, és igenis törődik az ajándékkal. Igen ám, de milyen ajándék lehet az, ami kreatív, nem igényel nagy fejtörést, és nem mellesleg örök emlék marad? Jó hír, hogy mi megtaláltuk az ideálisat!

Újságot szülinapra, avagy a Szülinapi Újság

A Szülinapi Újság fő ismérve, hogy az ünnepelt szülinapján megjelent újságok cikkeiből készülő replika. Ez tartalmazza a legizgalmasabb híreket, köztük is a legnagyobb szenzációt, amit természetesen a címlapon hoz le, azaz, hogy megszületett az ünnepelt. Ehhez persze jár egy, a megrendelő által megírt cikk és egy hozzá mellékelt kiskori, lehetőleg csecsemőkori fénykép. Sőt, igény esetén akár egyedi keresztrejtvény vagy éppen horoszkóp is kerülhet bele, valamint több személyes cikk is.

Ez úgy történik, hogy az aznapi sajtó legérdekesebb híreit digitalizálják, és azok kerülnek összeválogatásra egy A/3-as méretű replikában. Az esetek jelentős részében országos napilapokból készül a Szülinapi Újság, azaz a legtöbb esetben az alábbi lapok cikkei kerülnek felhasználásra: Magyar Nemzet, Magyar Hírlap, Népszava, Népszabadság, Esti Hírlap, Népsport, Szabad Szó. Ha az ’50-es években született az illető, akkor már számos újságot nyomtak színesben, így akár a korabeli Nők Lapja divattanácsait vagy éppen az eredeti Ludas Matyi humoros cikkeit is lehet kérni az újságba.

Akkor sem kell elkeseredni, ha a születésének a napja vasárnapra vagy éppen hétfőre esett, aminek következtében nem biztos, hogy volt akkoriban újság nyomtatás. Ilyenkor a környező napok lapjaiból a legérdekesebb cikkeket válogatják össze, hogy abból készüljön el a termék.

Az SOS szolgáltatás igénybevételével az is jól jár, akinek nagyon sürgősen van szüksége az ajándékra.

Milyen formában kerülhet kézhez?

Formátum tekintetében is elég színes a paletta, hiszen a hagyományos újság formátumon kívül rendelhető bőrkötésben, merített hengerben, valamint korabeli kávéházi lapozóval egyaránt. Ezek mindegyike dekoratív és mutatós, így bátran el lehet vele büszkélkedni a barátoknak.


 

h i r d e t é s