h i r d e t é s

Egy szempontból Szijjártó Péter a kormány legdrágább embere

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Egy szempontból Szijjártó Péter a kormány legdrágább embere

2020. november 15. - 14:57

 

Az Orbán-kormány külügyminiszterének egy fotós és egy videós nem elég

Szijjártó Péterek - Forrás: Szijjártó Péter Facebook oldala

A fotós átlagosan havi 401 ezer forintot kapott, míg a videós 772 ezer forintért dolgozott. - írtuk korábban

A Hírklikk most kiderítette, hogy Szijjártó Péternek nemcsak egy, hanem két fotósa és két videósa is van, akiknek szeptemberig összesen mintegy 32 millió forintot fizettek ki, hogy a tárcavezető utazásairól képes dokumentációt készítsenek.

Úgy tűnik, hogy ebből a szempontból Szijjártó Péter a legdrágább miniszter az Orbán-kormányban.

  • Az Igazságügyi Minisztériumnak is van fotósa és videósa is. Varga Juditot Guerini Temesi Melinda Aliz fotózza, aki eredetileg esküvői fotósként is hirdeti magát, munkájáért havi 750 ezer forintot kap. A videós augusztus és december közt havi 630 ezer forintért dolgozik. 
  • Az Agrárminisztériumnak nincs fotósa, de van videósa. A feladatot a News 99 Vagyonkezelő és Lapkiadó Kft. kapta. A cégnek idén november végéig 25 kisfilmet kell elkészítenie, amelyek Nagy István Facebook-oldalát hivatottak népszerűsíteni. A kisfilmekért darabonként 556 ezer forint plusz áfát számlázhatnak, vagyis nettó 13,9, bruttó 17 millió 653 ezer forintot kaphatnak. Nagy István oldalán el is érhetők ezek a videók.
  • Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig csak fotóst alkalmaz Bartos Gyula személyében, akit tavaly júliustól idén novemberig fizetnek a kiadott szerződés alapján. Munkadíja havonta 550 ezer forint. Kilenc hónapra az EMMI vezetőinek fotózása 4 millió 950 ezer forint volt.
  • A Honvédelmi Minisztériumnál a sajtófőnök gondoskodik az események rögzítéséről. Neki sincs szüksége külsős erőforrásokra, a HM Zrínyi Térképészeti és Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasága látja el ezeket a feladatokat. 
  • Palkovics László innovációs miniszternek a DKP Visual Produkciós Kft. készít videókat. A cégnek havi egy-három perces kisfilmeket kell készítenie vagy egy nagyobb „imázsfilmet” 12 percben, amiért összesen bruttó 11 millió 227 ezer 600 forintot kap.
  • A Pénzügyminisztériumról nem tudni, hányadán áll a fotósokkal. 
  • A Belügyminisztériumnak nincs semmiféle szerződése a tárcavezetők fotózására és videózására.
  • Külsős fotósa Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek sincs.

Érdekes az is, hogy a közösségi médiában igen aktív miniszterelnöknek sincs külsős fotósa. Orbán Viktort a Miniszterelnöki Kabinetiroda munkatársai fotózzák, akiknek hivatalosan még napidíjat sem fizettek idén.

Cikkünkre a Külgazdasági és Külügyminisztérium rövid közleményben reagált, azt írva, a fotós és a videós munkatársak feladata a külügyminiszter hivatalos programjai mellett az összes fontos magyarországi diplomáciai esemény dokumentálása, létszámukat tehát nem a tárcavezető  személye, hanem a magyarországi diplomáciai események száma indokolja. Az eseményeken elkészült anyagokat a Külügyminisztérium ingyenesen megosztja valamennyi magyar sajtótermékkel, amelyek ezeket rendszeresen fel is használják. (index.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s