h i r d e t é s

Egyedi kontra bérelhető webáruház - melyik éri meg jobban?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Egyedi kontra bérelhető webáruház - melyik éri meg jobban?

2023. október 13. - 09:13

Amikor azon törjük a fejünket, hogy elérkezett az ideje belevágni, s végre létrehozni a saját webshopunkat, számtalan kérdéssel fogunk szembesülni. Az egyik nem más, min thogy szükségünk van-e saját webáruház fejlesztésére vagy sem.

Ebben a cikkben azoknak próbálunk meg segíteni, akiknek éppen erről kell döntést hozniuk, mielőtt belevágnának a projektbe.

Mit szeretnénk elérni?

Az első kérdés, amire a választ alapvetően meg kell határoznunk, hogy pontosan milyen célokkal nyitjuk meg webáruházunkat. Amennyiben komoly vállalkozást szeretnénk indítani, akkor a GrenT Média egyedi webshop készítésével támogatni tud minket ebben a döntésünkben. Mind a dizájn, mind a funkciók szempontjából saját elképzeléseinkre fogjuk tudni szabni a felületet ebben az esetben.

Ha azonban csak egy kisebb méretű dologban gondolkodunk, a bérelhető változat is remek opciónak bizonyulhat. Olyan pozitívumokkal számolhatunk, mint a gyors beállíthatóság és az egyszerű kezelhetőség, ugyanakkor lemondunk az egyediségről, illetve az olyan lehetőségekről, amelyek a későbbiek során megkönnyíthetnék a munkánkat.

Mennyit szánunk rá?

Az anyagi keretünk is hatással lesz arra, hogy milyen eszközöket tudunk igénybe venni. Egy bérelhető webshop kedvezőbb áron elindítható, hiszen nem igényel extra programozói és fejlesztői háttérmunkát. Ugyanakkor itt is igaz a mondás, hogy amit megnyerünk a réven, elveszíthetjük a vámon, hiszen egy egyedi oldallal eredményesebbek lehetünk, valamint a bérlési díjjal sem kell kalkulálnunk a későbbiekben.

Mennyire fontos, hogy egyedi legyen?

Az a webáruház, amelyet kifejezetten a mi igényeinkre szabnak, minden szempontból kedvezőbb a saját arculatunk kialakítását tekintve. Egy bérelhető webáruházban korlátozottak lesznek a mozgási lehetőségeink, valamint a kontroll szempontjából is van, amiben kompromisszumot kell kötnünk.

További megfontolásra érdemes szempontok

Ha rövid távra tervezünk, mi magunk szeretnénk a webáruház részleteivel foglalkozni, valamint nincs elvárásunk az egyedi megjelenésre nézve, akkor jobban járunk egy bérelhető webshoppal. A kifejezetten nekünk fejlesztett weboldal lassabban fog elkészülni, hiszen el kell végezni az ezzel járó feladatokat, viszont a rugalmasság, valamint a funkciók tekintetében is a leginkább passzoló opciók ennél a megoldásnál biztosíthatók.

Abban azonban nincs feltétlenül eltérés, hogy melyikkel leszünk valóban sikeresek, hiszen ahhoz számos egyéb tényezőnek is meg kell valósulnia, hogy valóban virágozzon a vállalkozásunk, és beváltsa a hozzá fűzött reményeket. Nagyon fontos, hogy alaposan mérlegeljük, mi az, amire igazán szükségünk van, illetve a költségkeretünkhöz, amellyel kalkulálunk, melyik opció fog jobban illeszkedni.

Bármelyik változatot is választjuk, ne feledkezzünk meg arról, hogy egy online vállalkozás esetén mindezeken felül alaposan megfontolt és megtervezett marketingstratégiára is szükségünk lesz.