h i r d e t é s

Egyelőre kitombolta magát a nyári hőség, érezhetően hűvösebb idő vár ránk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egyelőre kitombolta magát a nyári hőség, érezhetően hűvösebb idő vár ránk

2019. július 10. - 06:07

 

Szerdán délelőtt északon gyengén, délen erősen felhős lesz az ég, északkeleten néhol futó zápor kialakulhat. - írja az Időjárás.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Sóki Tamás

Délután hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap, záporokra az északkeleten élők számíthatnak. Erős lesz az északnyugati szél. Kora délután 21, 25 fok várható.

Orvosmeteorológia

Szerdán nem érkezik front térségünkbe. A hűvös reggeli időszakban többeknél jelentkezhetnek kopásos eredetű ízületi bántalmak. - írja a meteoklinika.hu

Szerdán is frontmentes marad az idő. A hajnal kifejezetten hűvösnek ígérkezik, helyenként 10 fok alá is lehűlhet a levegő, amelynek következtében többen kopásos eredetű ízületi bántalmakat tapasztalhatnak. Az ízületi bántalmak enyhítése érdekében tartsa melegen végtagjait és kezdje a napot egy átmozgató tornával, azonban ügyeljen arra, hogy ne erőltesse meg fájó ízületeit. A tünetek legintenzívebben a reggeli időszakban jelentkezhetnek, majd napközben fokozatosan mérséklődnek és megszűnnek.

Az északnyugati szél sokfelé erős marad, ez pedig igencsak megnehezíti a fejfájósok napját. Amennyiben intenzív fejfájást tapasztal, próbálja meg tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket és óránként fogyasszon el legalább egy pohár vizet.

Szabadtéri programoknak kedvez az időjárás, csupán egy-két helyen fordulhat elő futó zápor. A hő-és komfortérzet ingadozik. Az UV-sugárzás a napos időszakokban erős, helyenként nagyon erős lesz.

Az év ezen időszakában sem szabad megfeledkezni a megfelelő táplálkozásról, immunrendszere megerősítése céljából fogyasszon naponta több alakalommal vitamindús gyümölcsöket és zöldségeket. Bár a kánikula egyenlőre nem tér vissza, de a folyamatos folyadékutánpótlás most is kiemelten fontos!

A pollenszint kis mértékben nő, a pázsitfűfélék és csalánfélék pollenje közepes mennyiségben van jelen a levegőben. Az allergiások lehetőség szerint kerüljék az elhanyagolt réteket és mezőket.

A közlekedést az erős széllökések nehezítik. Az erős széllökések hatására csökken a gépjármű menetstabilitása, a balesetek elkerülése érdekében vezessen fokozott figyelemmel!

Vezető tünet a mai napon: ízületi panaszok! 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s