h i r d e t é s

Egyik napról a másikra zárt be két szomszéd falu gyógyszertára Somogyban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Egyik napról a másikra zárt be két szomszéd falu gyógyszertára Somogyban

2023. január 24. - 09:12

A patikák üzemeltetője levélben tájékoztatta a polgármestereket, hogy elérte a nyugdíjkorhatárt, emellett a rezsiemelés és a munkaerőhiány miatt sem kívánja folytatni munkáját. A helyiek bíznak benne, hogy nem kell 10 kilométert utazniuk a legközelebbi patikáig.

Egyik napról a másikra kellene megoldani a gyógyszertár problémáját Mezőcsokonyán és Somogysárdon, ahol fiókpatika működött. A két falut ellátó gyógyszerész ahogy közölte, szinte azonnal meg is szüntette a szolgáltatást. Erről levélben értesítette a két polgármestert, melyben az energiaárak emelkedése mellett más indokokat is felhozott.  

Ballér Péter, Mezőcsokonya polgármestere szerint a gyógyszerész többek között azzal indokolta a lépését, hogy az egészségi állapota nem olyan, mint amilyennek lenni kellene, plusz a nyugdíjkorhatárhoz is közel van.

A két település lakóinak most Hetesre vagy Kaposvárra kell utazniuk, ha ki szeretnék váltani a receptjeiket. Aki busszal utazik, annak ez több órás elfoglaltságot jelent. A polgármester azt mondta, hogy a falubusszal próbálnak majd az időseknek segíteni.

Egy lakos, Horváth Gyula azt mondta: úgy tudja, az idősek ígéretet kaptak, hogy heti két alkalommal a gyógyszerüket ki fogják váltani, illetve, aki egyénileg akarja ezt, annak 8-10 kilométert kell utaznia Hetesre.

A helyiek abban bíznak, hogy rövid időn belül sikerül megoldani a problémát. Mezőcsokonya polgármestere egy ismerős gyógyszerésszel már beszélt a megoldásról, de a bezárt patika újra indítása több hónapos folyamatot jelent akkor is, ha sikerül gyorsan megállapodniuk. (atv.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky