h i r d e t é s

Egyre nehezebben bírják a korlátozásokat a vendéglátóhelyek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egyre nehezebben bírják a korlátozásokat a vendéglátóhelyek

2021. január 26. - 08:37

 

Fokozódik a feszültség a vendéglátóhelyek üzemeltetői és dolgozói körében. 

A kép illusztráció! - Forrás: The Conversation

Az egyes becslések szerint 500 ezer embert foglalkoztató szektorban egyre többen érzik azt, hogy nem tudnak talpon maradni a korlátozások feloldásáig.

Az Orbán-kormány koronavírus-járvány elleni védekezése a második hullámban leginkább a vendéglátóhelyeket érintette, amelyek november 11-e óta teljesen zárva vannak. Sokaknak egyáltalán nincs bevételük, az éttermek pedig a házhoz szállításból próbálnak talpon maradni. Többen arra panaszkodnak, hogy még a novemberre esedékes bértámogatási összegek sem folytak be

Nyugat-Európában és Lengyelországban erősödik a spontán engedetlenségi mozgalom, amely szeretné kikényszeríteni az újranyitást. Ma már hazánkban is egyre több híve van ennek a megoldásnak.

Azt követelik, hogy vagy adjanak hathatósabb anyagi támogatást, vagy – a biztonsági előírások maximális betartásával – enyhítsenek a szigorításokon.

Ujhelyi István, az Európai Parlament turisztikai bizottságának alelnöke, ismerve más európai országok gyakorlatát, azt javasolja a kormánynak, hogy mielőbb és érdemben egyeztessenek a szakmai szervezetekkel, járványügyi szakértőkkel, mert bizonyosan vannak olyan éttermek és vendéglátóhelyek, amelyek szigorú korlátozásokkal, az asztalok számának radikális csökkentésével, létszám-korláttal és emiatt érdemi bevételkieséssel, de vállalnák a nyitást.

Az operatív törzs azt közölte: csak akkor lehet fokozatosan enyhíteni a vendéglátóhelyekre vonatkozó jelenlegi korlátozásokat, ha megfelelő mennyiségű oltóanyag érkezik Magyarországra és az emberek széles körű oltását végre lehet hajtani. (nyomtassteis.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s