fbpx Ekkor tetőzhet a covid negyedik hulláma Magyarországon | CIVILHETES

h i r d e t é s

Ekkor tetőzhet a covid negyedik hulláma Magyarországon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ekkor tetőzhet a covid negyedik hulláma Magyarországon

2021. november 16. - 06:01

 

A negyedik már elsősorban az oltatlanok hulláma

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/Balázs Attila

Ez függ attól is, hogy milyen idő vár ránk az ünnepekkor, mert ha szerencsénk van, akkor a negyedik hullám hamarabb is apadásnak indulhat.

A negyedik már elsősorban az oltatlanok hulláma, egyértelműen ők vannak veszélyben, akik még csak egy oltást sem vettek fel korábban. Időközben a harmadik oltás is időszerűvé vált, így a hónapokkal ezelőtt két oltást felvetteknek is reagálniuk kell.

Egyre többen élnek ezzel a lehetőséggel, de sokan el sem gondolkoznak azon, hogy felvegyék a vakcinájukat. Emiatt a negyedik hullám is erősebb, és egyelőre csak a felfelé ívelő szakaszában tart, tehát csak most kezdi megmutatni a foga fehérjét.

Rusvai Miklóst a TV2 reggeli műsorában, a Mokkában kérdezték meg arról, hogy hol tartunk jelenleg, illetve mik a kilátások az ünnepekre, hiszen hamarosan ismét karácsony lesz.

"Az intenzíven felfutó szakaszában vagyunk, amikor hétről hétre nagyobb számokat látunk." – kezdte a válaszában Rusvai a Mokka vendégeként, aki szerint előre látható volt, hogy mi fog történni.

"Ez tulajdonképpen, bocsánat, hogy ezt mondom, de előre látható volt. Szeptemberben kezdődött, és egy lassú emelkedő szakasz után… ez a szokásos harang, tehát lassan kezdődik, aztán felfut, lesz egy plató.

Én úgy gondolom, hogy valamikor decemberre várható ez, és utána újra lejjebb, főleg egy száraz, hideg idő jön karácsonykor." (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s