h i r d e t é s

Eladó az idő, a félelem és a nagy titok

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Eladó az idő, a félelem és a nagy titok

2020. február 15. - 14:27

 

A legjobb üzlet az, ami nem munka eredménye, hanem valamilyen átverésen alapszik.

Forrás: Mihálffy Balázs

A történelem sok ilyet produkált és teszi ezt ma is. Ilyen pl. a kamat, ami az idő eladása. Az időé, ami senkinek nincs birtokában, mégis eladják. Vagy a terrorizmus elleni harc, ami a félelem eladása. De ahhoz, hogy a félelmet el lehessen adni, azt elő kell állítani. Hasonló a migránshelyzet manipulálása, rémhírkeltés, riogatás. És ide tartozik a misztérium, azaz a szent titok eladása, amit mi, papok, vallással foglalkozó emberek évezredek óta teszünk. De itt is az az elv, mint az előbbiekben: ahhoz, hogy eladjuk a nagy titkot, azt elő kell rendre állítani. Legalábbis ott, ahol szervezet alapult a hitre és a szervezet fenn kell tartsa magát valahogy. Mert a hitnek nincs szüksége misztériumra. Ezért a vallások lényege az (figyelem! Vallásokat mondtam és nem hitet!), hogy befurakszanak ember és Isten közé és az emberek figyelmét Istenről maguk felé terelik, mintegy nélkülözhetetlenné téve magukat. Itt jönnek a csodatételek, hókuszpókuszok és misztériumok, amikbe sok minden titokzatos dolgot be lehet csomagolni.

Avagy tán nem tudják, hogy Allah tudja, mit eltitkolnak, s mit hirdetnek? (Korán 2:77)

Majd éldegélünk Aliz vélt csodaországában, de azok a rohadt csodák nem jönnek el. A halál viszont eljön és az utolsó óráinkban rájövünk, hogy egész életünkben meg voltunk vezetve. Megvezettek az idő, a félelem eladásával és azzal, hogy a legszentebb kapcsolatba, az ember-Isten kapcsolatba egész életünkbe befurakodott egy szervezet, ami eltérített egy olyan irányba, ami a szervezet érdeke és semmi köze a hithez.

Ha tehát, egy ilyen szervezet kér fel arra, hogy a közelgő választásokon szavazz erre, vagy arra, akkor tudd, hogy itt valami bűzlik.

Mert aki tiszta lelkű, az tanít, gyarapít, semmi több, de a döntést Rád bízza, mert Isten az embernek szabad akaratot adott. A tanítás, üzenet továbbítás határát, még a Próféta (béke reá) sem léphette át:

Mondd: „Engedelmeskedjetek Allahnak, engedelmeskedjetek a Prófétának. Ha elfordultok, hát rajta annyi teher van, amennyit ráraktak és rajtatok (is) annyi teher van, amennyit rátok raktak. Ha engedelmeskedtek neki, jó irányba mentek. Nincs több (teher) a Prófétán, mint a világos üzenés.” (Korán 24:54)

Nem kényszerít senki arra, hogy engedelmeskedj Allah parancsolásainak úgy, ahogy a Próféta tanítja. A Próféta küldetése az, hogy felkészítse akaratodat és elmagyarázza viselkedésed következményeit. Tetteid és szándékaid felelőssége a te válladon nyugszik.

Címkék: 

 

h i r d e t é s