h i r d e t é s

Elektromos cigit szív? Van egy nagyon rossz hírünk!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Elektromos cigit szív? Van egy nagyon rossz hírünk!

2015. október 20. - 10:04
0 komment

 

Vége a cigarettázást imitáló, nikotinos gőzeregetésnek a buszokon, megállókban és sörözőkben! Akik eddig arra hivatkoztak, hogy ez nem is dohányzás, most jól ráfázhatnak, ha nem tartják majd be az új szabályokat!

Forrás: ripost.hu

Új, egészségügyi jogszabályokat módosító törvénytervezetet nyújtanak be hétfőn. Eszerintelektronikus cigarettát csak ott lehet majd használni, ahol dohányozni is lehet, illetve automatából ilyen eszköz és utántöltő patronja sem árusítható. Az elektronikus cigaretta fogalomkörébe tartozik annak bármely alkatrésze is. A forgalomba hozatalát pedig fél évvel korábban be kell jelenteni - írja a Ripost.

A dohányzás számára kijelölt helyek kivételével elektronikus cigarettát vagy dohányzást imitáló elektronikus eszközt használni tilos lesz. A tervezet szerint nemcsak dohányterméket, hanem elektronikus cigarettát és utántöltő flakont sem szabad árusítani automatából. Az egészségvédelmi bírság összegét változatlanul hagyja a tervezet, viszont kiszélesíti annak alkalmazását.

Az elektronikus cigaretta forgalomba hozatalát kormányrendelet szabályozza majd. A tervezet erről mindössze annyit mond, hogy az elektronikus cigaretták és utántöltő flakonok gyártói és importőrei a forgalomba hozatal előtt hat hónappal bejelentést tesznek az egészségügyi államigazgatási szervnek minden olyan termékről, amelyet forgalomba kívánnak hozni.

A 2016. november 20. előtt gyártott elektronikus cigaretták, valamint utántöltő flakonok 2017. május 20-áig forgalomba hozhatók. Hogy ezután mi lesz, nagy kérdés.

 

ripost.hu / profitline.hu


 

h i r d e t é s