h i r d e t é s

Életüket kockáztatva mentették meg a rendőrök az őrjöngő nőt

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Életüket kockáztatva mentették meg a rendőrök az őrjöngő nőt

2020. május 28. - 12:35

Kedden délután 14 óra 40 perckor érkezett a belvárosban tevékenykedő rendőrjárőrök adó-vevőjén a diszpécserüzenet, amelyben segítséget kértek a Gyenes téren. 

Egy nő akart leugrani az egyik ház tetejéről. A rendőrségi irányítók egy járőrautót vezényeltek azonnal a helyszínre. A segélykérést meghallva Kováts Zsolt és Magyar Tamás őrmesterek is rögtön a helyszínre indultak. Mint elmondták, úgy észlelték, ők közelebb vannak, és öngyilkossági kísérletnél egyébként is szokás több személynek azonnal kimenni a helyszínre. A két őrmester mindent beleadva, 2 perc alatt tette meg a másfél kilométeres távolságot.

– Azt tapasztaltuk, hogy itt az épület előtt 8-10 személy integet, illetve kiabál, és mutatja, hogy az illető fenn van a tetőn és onnan próbál leugrani. Ekkor szaladtunk én és a kollégám a 6. emeletre. Ott résnyire nyitva volt az egyik ajtó – idézte fel az eseményeket Kováts Zsolt rendőrőrmester a Kecskeméti Televízió kamerája előtt.

Az ajtó mögül hangos zajok és segélykiáltások érkeztek. A rendőrök bent a lakásban egy ablakon keresztül félig kihajoló embert találtak, aki az ugrani készülő nő egyik karját markolta és nem engedte el. A negyvenes éveiben lévő nő önkívületi állapotban igyekezett menekülni a szorításból, mindenáron le akart ugrani. Ezt azonban nem engedték a rendőrök.

– Gondolkodás nélkül kimásztam a tetőre – folytatta a beszámolót Kováts Zsolt –, felmértem, hogy a hölgy a hófogóban áll, azon van minden testsúlya. Jobb kezemmel a nő két lábát magamhoz szorítottam, hogy ne tudja elrúgni magát a tetőtől. Majd másik kezemmel a tetőn lévő cserepeket félretolva oda beültem, majd elkezdtem a nőt befelé fejtegetni szépen az ablakon.

A leugrani készülő nő még ekkor is ellenállt. Szerencséjére Kováts Zsolt rendőrőrmester eredetileg ácsnak tanult, így szakmájának köszönhetően annyira stabilan meg tudott állni a tetőn, hogy Magyar Tamás őrmesterrel közösen be tudták kényszeríteni az önfeledten tiltakozó nőt az ablakon. Az őrjöngő nő még ekkor sem tért magához. Négy rendőr kellett ahhoz, hogy a mentőig elvigyék. 

– Amíg vele voltunk, végig agresszív volt, köpködött, kiabált, rugdalózott – egészítette ki társai szavait Magyar Tamás rendőrőrmester. – Hiába próbáltuk nyugtatni, hogy most már minden rendben lesz, a rendőrség vagyunk, nem foglalkozott vele.

Végül a nő, aki pszichikai sérüléseken kívül mást nem szenvedett el, kórházba került. A rendőrjárőr két tagja hangsúlyozta: nem egyedül övék az érdem, hiszen kollégáik is perceken belül a helyszínen voltak és segítettek. Az eset óta sorra kapják a gratulációkat, de ők még mindig csak arra tudnak gondolni, hogy jó, hogy ilyen szerencsés végkimenetele lett az esetnek.

hiros.hu


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s