h i r d e t é s

Életvezetési tanácsok: TESTMOZGÁS

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Életvezetési tanácsok: TESTMOZGÁS

2016. augusztus 18. - 09:07
0 komment

 

20 perce van? Ugye nem sok egy jobb közérzetért és egészséges szervezetért. 

csepeluszas.hu

Itt a nyár! Irány a víz! Az úszás frissítő hatása mellett jótékony hatással bír az ízületekre, átmozgatja az egész szervezetet, javítja a vérkeringést és kíméli a nagy terhelésnek kitett gerincoszlopot, valamint erősíti a hátizomzatot is.

A rendszeres testmozgás és az egészség szoros összefüggése már évezredek óta ismert, de talán még soha nem volt akkora jelentősége, mint napjaink íróasztalokkal és közlekedési eszközökkel zsúfolt, elhízással, magas vérnyomással vagy koleszterinszint-emelkedéssel fenyegető világában.

A megelőzésen túl az edzésre fordított idő és energia életminőségünk javulásával már rövid távon is megtérül. 

A rendszeres testmozgás egészségünk legjobb karbantartója: az egész szervezetre kedvező hatással van. Sokakat talán eltántoríthatnak a kezdeti nehézségek, ugyanis a számára szokatlan intenzív fizikai aktivitást testünk először stresszként éli meg, de ha kitartunk, fokozatosan hozzászokik - erősebbé válik, közben életfunkciói is javulnak -, és hamarosan nagyobb terhelést is elbír. Mindemellett általános közérzetünk is javulni fog, energiával töltődünk fel, jobban kezeljük a mindennapi stressz helyzeteket, teljesítményünk növekedését pedig igazi sikernek érezzük.


 

h i r d e t é s