h i r d e t é s

Elképesztő felvételek az Indonéziában kitört vulgán hamufelhőjéről

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Elképesztő felvételek az Indonéziában kitört vulgán hamufelhőjéről

2020. augusztus 10. - 16:32

 

A természet ereje újra megmutatta magát, és nagy erővel csapott le, sötétségbe borítván az eget, pánikot okozván az emberek között.

Forrás: Twitter

A koronavírus mellett is vannak kihívások, amikkel az embereknek szembe kell nézniük. Tragédiák, balesetek, természeti katasztrófák… A Föld nem pihen, és időről időre megmutatja az erejét, ami sokakat sodor veszélyben.

Ezúttal az indonéz Szumátra szigetén található vulkán okozott nagy gondot a helyiek számára. A még mindig aktív vulkán óriási hamutengert ontott ki magából. Még a nappali fények mellett is sötétben kellett utat találniuk a helyieknek, és azoknak, akik épp a területen tartózkodtak. Számolt be a hírről az RT International.

A szemtanúk hirtelen egy viharos dörgésre és robbanásra lettek figyelmesek, amit egy mérhetetlenül nagy hamufelhő követett, mely magasra emelkedett az égen. Jó hír, hogy maga a kitörés nem került emberi életbe.

A vulkánológiai és geológiai központ arra figyelmeztette az embereket, hogy legyenek óvatosak az esetleges lávaáramlás veszélye miatt. Ez olyasvalami, amire ilyenkor különösen figyelni kell, mert könnyen csapdába kerülhetünk, főleg, ha nem ismerjük a területet.

A központ azt tanácsolta a faluban lakóknak, hogy maradjanak 5 kilométerre a vulkántól, ami jelenleg veszélyes. Több település is hamufelhőbe borult. Még a 20 kilométerrel lévő településeket is érintette ez a nagyon sűrű felhő.

Indonézia a világ egyik leginkább aktív országa, ha a vulkánokat vesszük alapul. Sinabung például körülbelül 400 éven át volt nyugodt, majd 2010-ben kitört, ami két ember életébe került. A későbbi kitörések 2014-ben és 2016-ban 16, illetve 7 ember halálát okozták. Az elmúlt években több ezer ember volt kénytelen elmenekülni a területről a vulkáni tevékenységek miatt. (liner.hu)


 

h i r d e t é s