h i r d e t é s

Elkészült a gyorsteszt, amely a vérből is kimutatja a koronavírust

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Elkészült a gyorsteszt, amely a vérből is kimutatja a koronavírust

2020. január 25. - 07:22

Az új vírus elleni védőoltás kifejlesztése még akár évekbe is telhet.

A kép illusztráció! - Forrás: femina.hu

Már kifejlesztettek egy gyorstesztet, amellyel vérből ki lehet mutatni az új koronavírus okozta megbetegedést - közölte az Ökológiai Kutatóközpont Ökológiai és Botanikai Intézetének igazgatója a Magyar Hírlappal. - írja az Origo

A szombati lapszámban Garamszegi László Zsolt azt mondta, ez azért fontos, mert a vírus csupán 25 százalékban idéz elő súlyos tüneteket, így sokan nem mennek el orvoshoz.

A betegség emiatt gyakran észrevétlen marad: a becslések szerint a hivatalosnál jóval több,ezer-kilencezer ember lehet érintett.

Éveket kell még várni a védőoltásra 

Az új vírus ellen még nincs védőoltás, a vakcina kifejlesztése akár évekbe is telhet, viszont a folyamatban segítséget nyújthatnak a többi koronavírus elleni szérumok megalkotásakor nyert tapasztalatok.

Garamszegi László Zsolt kijelentette, hogy nem zárható ki egy új világjárvány, viszont a halálos esetek eddig mind Kínában fordultak elő, és többnyire idős, beteg emberek veszítették életüket. Jelenleg sok a bizonytalanság, hiányosak az ismeretek. Az már tény, hogy az új koronavírus emberről emberre is terjed, de még nem tudható, hogy pontosan miként.

Valószínűleg cseppfertőzéssel - például köhögéssel, tüsszentéssel -, ami elég gyors terjedést tesz lehetővé - mondta Garamszegi László Zsolt a lapnak. (MTI) / origo.hu


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky