h i r d e t é s

Elkezdődött: 600 embert költöztetnek ki Budapesten, sportpálya épül

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Elkezdődött: 600 embert költöztetnek ki Budapesten, sportpálya épül

2018. április 21. - 11:07

 

Lakások helyett sportpálya

Forrás: lokal.hu

Rekreációs központ épül a Hős utcai szegregátum helyén miután kiköltöztetnek több száz nyomorgó családot.

Hamarosan elkezdődnek a kisajátítások a fővárosi Hős utcai gettó két épületében, az önkormányzatnak ugyanis 2019 végéig kell rendeznie a tulajdonviszonyokat – értesült a Népszava. Úgy tudják, a jelenlegi tervek szerint a telek a kerület tulajdonában maradna, az érintett épületeket elbontanák, a helyükön pedig egy rekreációs célú sportkomplexumot építene az önkormányzat. Az új létesítményben lenne műfüves sportpálya, futópálya, kültéri sporteszközök, valamint egy kiszolgáló épület is.

Úgy tudja a lap, hogy a lakókkal egyenként tárgyal az önkormányzat, azonban a kisajátítás jellemzői miatt akkor is el kell költözniük, ha nem fogadják el a kerület ajánlatát. Ha méltánytalannak tartják az ajánlatot, akkor bíróságon megtámadhatják azt, ez azonban nem jelent csúszást a kiköltöztetéseket tekintve.

Azt nem tudni, hogy az önkormányzat pontosan mekkora összeget kínál az ingatlanokért, ám a két ház lakásaira vonatkozó hirdetések jellemzően 3-4 millió forintról szólnak. Ebből a pénzből nem lehet másik ingatlant venni, ezért több lakó inkább önkormányzati lakást kért cserébe.

Az állam a szanálásra 2,1 milliárd forintos állami támogatást adott az önkormányzatnak. (infostart.hu)


 

h i r d e t é s