h i r d e t é s

Elkezdődött a munka Győrben az 1. sz. főúton

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Elkezdődött a munka Győrben az 1. sz. főúton

2018. augusztus 01. - 19:14

A Likócsi körforgalom és az Ipar utcai csomópont között.

A beruházás megvalósulása után a szakasz áteresztő képessége megnövekszik az 1 sz. főút - Ipar utcai csomópont térségében 2x1 sávos sávszűkülés megszűnik, a likócsi körforgalom térségében a torlódások csökkenni fognak. 

A beruházás indulásáról Simon Róbert Balázs, a térség országgyűlési képviselője és Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője tartott sajtótájékoztatót.

Az 1 sz. főút 2×1 sávos szakasza az Ipar utcai csomópont és a likócsi körforgalom között az Audi Hungária fejlődése, és a térségben lévő fejlesztések miatt nem tudja a nagyobb forgalmat kiszolgálni. A szakaszon a műszakváltások idején jelentős torlódások alakulnak ki.

A beruházás a meglévő 1. sz. főút likócsi körforgalom és az Ipar utcai csomópont közötti szakasz fejlesztését tartalmazza. A meglévő 2×1 sávról a 122-es km szelvény környékén mintegy 250 m hosszon 2+1 sávos, ezt követően kb. 750 m hosszon 2×2 sávos útfejlesztés valósul meg. Kiépítésre kerül egy körforgalom a Dohány utcánál, melybe becsatlakozik egy direkt ág Győr felől az 1. sz. főútról egy új, az Iparcsatorna feletti felüljárón keresztül. Az 1. sz. főúton a meglévő felüljáró elbontásra kerül, és helyére 2×2 sávos új műtárgy épül a Tóth László utcánál. A Dohány utca 557 m hosszban megújul és ebből az irányból a Reptéri úton keresztül új felhajtó ág vezet majd az 1. sz. főútra a város felé. Az 1. sz. főúton kb. 200 m hosszon gyorsítósáv meghosszabbítása történik a jobb oldalon a Likócsi körforgalom után.

Simon Róbert Balázs, a térség országgyűlési képviselője azt mondta: Jelenleg ez a legnagyobb közúti beruházás itt Győrben. Ez a fejlesztés egy évek óta fennálló problémát fog orvosolni, megszüntetni a torlódásokat, és felgyorsítja az eljutást az Audi gyárhoz és a környező vállalatokhoz, illetve a Likócsi városrészbe.

Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője az aktuálisan zajló munkákról elmondta: Folyamatban van az 1 sz. főút töltés szélesítése. A Tóth László utcai felüljáró félpályás elbontása megtörtént, és befejeződtek a próbacölöpözési munkálatok. Terveink szerint 2018. év végére befejezzük a Dohány utcai munkáltokat, 2019 májusra elkészül a direkt ág a Dohány utca irányába az új Iparcsatorna feletti műtárgyon keresztül. 2019. nyarán az 1 sz. főút kerül felújításra.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a Strabag Általános Építő Kft végzi, nettó 2,1 milliárd forint értékben.