fbpx Elloptak 250 ezer eurót a Nagy Ignác utcai börtönben | CIVILHETES

h i r d e t é s

Elloptak 250 ezer eurót a Nagy Ignác utcai börtönben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Elloptak 250 ezer eurót a Nagy Ignác utcai börtönben

2022. január 15. - 10:59

 

Elloptak 250 ezer eurót karácsonykor a Nagy Ignác utcai börtönből, a pénzt az egyik rab helyezett letétbe – írja a Blikk.

Nagy Ignác utcai börtön - Forrás: Büntetés-végrehajtás

Minderre csak december 28-án derült fény. A történteket a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP)megerősítette a lapnak.

A cikk szerint a raktáros fedezte fel, hogy az egyik fogvatartott által leadott pénz eltűnt. Az ügy miatt már aznap délutánra beredeltek és kikérdeztek két tucat bv-s dolgozót. Azt mondták nekik, ha a pénz nem kerül elő, akkor ugrik a fegyverpénz, azaz az egyösszegben folyósított hathavi fizetésük, amit januárban kapnának meg. Eután az egyik dolgozó bevitette a pénzt egy családtagjával, de az nem derült ki, hogy ő lopta-e el a pénzt.

A BvOP a lap kérdésére azt közölte: a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen feljelentést tett, ugyanakkor megjegyezték, hogy „fogvatartotti kár nem keletkezett”. A nyomozásról nyilatkozni illetékes Központi Nyomozó Főügyészség válaszában azt írta: gyanúsítottat még nem hallgattak ki.

A börtönben a fogvatartottaknál nem lehet készpénz, az tiltott. Amikor valaki bekerül, akkor a nála lévő pénzt letétbe helyezik vagy átteszik a számlájára, hogy abból fedezze a benti költségeit. A Blikknek Bagó Ottó ügyvéd azt mondta: ha az eltűnt pénz előkerült, a lopás akkor is megtörtént, annak beismerése pedig korlátlan enyhítő körülményként vehető tekintetbe. (24.hu)


 

h i r d e t é s