h i r d e t é s

Elmaradhattak a műtétek a Fiumei úti traumatológián, mert nincs elég szakember

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Elmaradhattak a műtétek a Fiumei úti traumatológián, mert nincs elég szakember

2019. március 20. - 07:57

 

A Fiumei úti intézményben van például gyermektraumatológia ezért ha tartósan nincs elég műtőssegéd az intézetben, az akadályozza ezen osztály működését is. - írja a propeller.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Vajda János

A 168 Óra információi szerint azért nem végeztek kedden érsebészeti műtéteket a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet Fiumei úti baleseti sebészetén, mert nincs elég műtőssegéd az intézményben.

A portál úgy tudja,

kedd reggel betolták műtétre az első beteget, aztán műtét nélkül kitolták, a második beteget pedig már be sem vitték.

Egy ápoló annyit mondott az egyik hozzátartozónak, hogy nem tudják elvégezni az aznapi operációkat, és szerda reggel érdeklődjön majd, hogy aznap lesz-e műtét.

Amikor megkérdezte, hogy ennek mi az oka, az ápoló közölte, hogy

egymás után mondanak fel a műtőssegédek.

Kunetz Zsombor orvos elmondta, februárra már csak néhány érsebész maradt a Fiumei úton, így a baleseti érsebészeti ellátást behívásos alapon tudták biztosítani, ami azt jelenti, hogy nem volt benn állandóan érsebész, de műtétre be tudták rendelni.

A Fiumei úti intézményben van például gyermektraumatológia, idegsebészet, általános érsebészet, ezért ha tartósan nincs elég műtőssegéd az intézetben, az akadályozza ezen osztályok működését is. Vagyis más műtéteket is leállíthatnak, nem csak az érsebészeti beavatkozásokat, hanem akár akut baleseti ellátásokat is.

propeller.hu


 

h i r d e t é s