h i r d e t é s

Elnézést kér valaha Orbán Viktor az elmúlt két hónapért?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Elnézést kér valaha Orbán Viktor az elmúlt két hónapért?

2020. október 18. - 11:53

 

Ha nem a mi bőrünkre menne a játék, egész szórakoztató lenne a számháború a felek között. 

Orbán Viktor - Forrás: Magyarország Kormánya / Facebook

Még jópofább, hogy az egyik oldalon csak a Fideszes politikusok küzdenek, a másikon meg az ellenzékiek mellett ott az összes kormánynak dolgozó szakértő is, meg amúgy az egész világ. 

Érvek, tények? Mármint a kormánynál arra, hogy kiválóan védekezünk a koronavírus ellen? Megpróbálom összesíteni Kocsis Máté, Hollik István és a köztévé mondókájából. Gyurcsány a hibás. Álhíreket terjeszt itthon és külföldön. Nem szavazta meg az ellenzék a felhatalmazási törvényt. De hoppá, vannak számok is. Tesztelünk, sokat, ingyenesen, ahogy nemzetközileg előírják. (Amúgy nem igaz) És jönnek végre a konkrét számok, amelyekben a járvány kezdete, március óta összesítik a fertőzöttek és a halottak számát és ezt vetik össze másokéval.  

Amit tehát a vagdalkozáson túl tényszerű adatként fel tudnak hozni, az per pillanat nem mérvadó. Lehet két hetes, egy hónapos, vagy két hónapos statisztikát nézni, de az nem vitás, hogy a második hullámról kell beszélni. Ezt kell most megfogni, semmit se számít már, hogy tavasszal jól megúsztuk az elsőt. Mára már elnémították a saját szakértőiket is, újabban nem beszélhetnek, csak mert szakmai alapon elmondták, milyen rosszul állunk és mit kellene csinálni.

Hogy ezt Kocsis Máté, meg a nagyfőnök nem érti, vagy nem akarja érteni, nem tudom. Egyetlen adatot ajánlok a figyelmükbe. Naponta frissül és nem Soros számolja: a 100 ezer lakosra jutó korona általi halálozás az elmúlt 14 napban. A negyedik legrosszabbak vagyunk és ha a trend nem változik, egy hét múlva befogjuk a spanyolokat és dobogóra állhatunk. Márpedig a sikert épp ebben az adatban mérjük, ugye?

A legfrissebb pletykák szerint most esett le a tantusz a fiúknak, hogy vége a lazulásnak. Fél Európa kezd bezárni, a lesajnált tótok letesztelik az egész országot, lassan jön a nincs tovább. Súlyosan elkésve, mint mindig a járvány során, de valamit csinálnak. Egyelőre annyi tudunk, hogy szigorúbban ellenőrzik a karanténban levőket. Zseniális, hogy a rendőrök munkájának nagy részét az teszi ki, hogy tök egészségesen, még csak nem is koronagyanúsan bezárt embereket ellenőrizgetnek, mert volt képük más, általában tisztább országokból hazajönni. A fő kérdés az, mi lesz még. 

Az biztos, hogy nem ússzák meg a szigorítást. De cseh és szlovák kollégáihoz hasonlóan elnézést kér-e valaha Orbán Viktor az elmúlt két hónapért?  Amikor bejelentik a szigorításokat, meglesz a kitűnő alkalom. 

Forrás: MENTÁLIS DEFICIT


 

Kommentek

h i r d e t é s