h i r d e t é s

Elon Musk szerint katasztrófa fenyegeti a Földet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Elon Musk szerint katasztrófa fenyegeti a Földet

2021. november 19. - 13:22

El kell hagynunk a bolygót.

A kép illusztráció! - Forrás: Tenor gif

A SpaceX vezetője szerint azért kell elhagyjuk a bolygónkat, mert előbb-utóbb be fog következni  valamilyen katasztrófa, ami élhetetlenné teszi a bolygót. 

Elon Musk egy űrkutatást érintő, zárt körű konferencián beszélt nemrég. Kifejtette, hogy a SpaceX-szel mielőbb szeretnének egy állandó bázist létrehozni a Marson. Mindezt azzal indokolta, hogy muszáj enyhíteni a „civilizációs kockázatokat” a Földön, és ennek az egyik lehetősége az, hogy bolygóközi fajjá teszik az embert.

Ha túl sokáig várunk, akkor a Föld lakhatatlanná fog válni. És akkor mindannyian halottak leszünk

– mondta Elon Musk, hozzátéve: bármikor fennáll a veszélye annak, hogy becsapódik egy aszteroida a Földön, ami például a dinoszauruszok esetében már kihalást eredményezett. Musk ezen kívül a klímaváltozás, a születésszámok egyes helyeken jelentkező csökkenését, valamint egy nukleáris katasztrófát lát lehetséges veszélyként. 

Bármikor bekövetkezhet egy jó öreg nukleáris armageddon, ezt sosem lehet kizárni. Azt én sem tudom, hogy hány százalék esély van erre, de biztos, hogy nem nulla

– fogalmazott a milliárdos.

Musk egyébként már tavaly is beszélt egy konferencián a Mars meghódításának tervéről, amikor elismerte, hogy ez egy nagyon nehéz és veszélyes, „nem szívbajosoknak való” feladat lesz. A Marssal kapcsolatos tervek mindezzel együtt már ott tartanak, hogy Elon Musk barátnője, Grimes is bejelentette: 17 év múlva, 50 évesen a bolygóra költözne. (futurism.com) / Index