h i r d e t é s

Elpuskázott csattanók

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam
a- a+

Elpuskázott csattanók

2022. november 18. - 19:33

Kedvelem Jámbor András és Para-Kovács Imre írásait, gondolatmeneteit, észjárását!
Most kissé mind a ketten feláldozták a frappánsnak célzott kezdés, illetve zárás oltárán az egyebekben kiváló dolgozatukat.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Jámbor András "A Fidesz nem népbutítást csinál, hanem politikai rendszert" címen a Mércében fejti ki gondolatait a diáktüntetésekkel és a pedagógus sztrájkokkal kapcsolatban.

Mely fejtegetésekkel maximálisan egyetértek, egyetlen – fontos – kivétellel.

Jámbor szerint – már az írás címéből is kiderül – a kormány oktatáspolitikájának nem a tömegek elbutítása a célja, ez csak mítosz!
A cél a hatalom megragadása, illetve mára már megtartása.

Igen, a fő cél természetesen ez!
De, itt némi eltévelyedésekről van szó!
A kettő uganis nem kizárja, hanem feltételezi egymást!

A népbutítás- és manipulálás, a hitleri-goebbelsi módszer, mint eszköz jelenik meg Orbán fegyvertárában, amazokhoz hasonló technikákkal és eredményességgel.

És aki ezt tagadja, az nem érti meg, főként nem adhat rá hiteles magyarázatot, -miért és hogyan tudott Orbán bekerülni a politikacsinálók fő sodrába,
-hogyan úszta meg első miniszterelnökségének totális csődjét, amikor négy évet pénecolt el kormányzás nélkül, pusztán harácsolva,
-hogyan tudott a világpolitikában páratlan módon, pártelnöki tisztét megőrizve, választási vereség után kétszer is talpraállni,
-hogyan tudta maximálisan kihasználni Gyurcsány balfogásait és a pénzügyi világválság okozta krachot, és
-hogyan tudott immár negyedszer kétharmados többséget szerezni!
-Hogyan tudja az ukránokra és Bidenre (meg Brüsszelre) kenni az ukrán háborút, hogyan hitetheti el, hogy ettől függetlenül már fél évvel a háború kirobbanása és a szankciók bevezetése előtt hatósági (üzemanyag)árat vezetett be a vágtatni kezdő infláció (és más okok: a MOL monopolhelyzetbe hozásának szándéka) miatt és, hogy minderről Brüsszel tehet,
-hogyan tudja elhitetni a lassan éhező-megfagyó talpas híveivel, hogy soha ilyen jól nem éltek és, ha nem jutnak orvosi ellátáshoz, az egyedi malőr, nem pedig rendszerhiba,
-hogyan tudja elhitetni a híveivel, hogy az összes bajunkért Soros, a zsidók, Amerika, az ukránok, a cigányok, a románok, az LMBTQ-emberek, Brüsszel és a Mars-lakók felenek, ő még véletlenül sem,
-hogyan tudja elhitetni a híveivel, hogy ellenzi a szankciókat, miközben mindet megszavazza?

Úgy, hogy elérte a célját és – totális uralmat gyakorolva a közmédia, és egyre befolyásosabbat szerezve a közösségi média fölött – működik a birkaképző!

Mitől lenne ez mítosz?
A cél pedig az, hogy az ifjúság se legyen okosabb a szüleinél!

Kár, hogy a frappánsnak szánt indítással Jábor megcsorbította a mondandója igazát!

Áll e megállapítás Para-Kovácsnak a HVG-ben megjelent, "A haza nem lehet ársapkában" című cikkére is, azzal a különbséggel, hogy ő az egyébként kitűnő írás végére helyezi a csattanóját.

Hogy ugyanis a "kritikus tömeg" előbb-utóbb össze fog jönni a változás eléréséhez.

Sajnos a kritikus tömeg megvan, csak éppen az ellenoldalon! Fidesz-szavazók és közönyösök személyében, akik süketen és vakon minden tény, érv, a saját nyomorúságul iránt, bezabálják Orbán összes primitív, huszadrangú, ráadásul (a kettő összefügg) a legalantasabb ösztöneiket megcélzó rágalmát, hazugságát és ferdítését, vagy még ez sem érdekli őket.

Ezt a többséget kellene kritikus tömeggé varázsolni!

Csakhogy ez ebben az országban ezer éve nem sikerül senkinek!

Ne legyenek tévképzeteink, 1848-ban, 1918-ban és 1956-ban a lakosság zöme a klozeton ült és arra várt, hogy kiderüljön, kinek a csizmáját kell csókdosni!

Ma, az Úr 2022. évének őszén, a gazdasági krach kellős közepén, áruhiány, hiperinfláció, milpengő-állapot felé közelítő fizetőeszköz, fűtetlen lakások és intézmények, lerombolt közoktatás és közegészségügy közepette Szekszárdon a Fidesz jelöltje 58 százalékkal győzött a helyi, időközi önkormányzati képviselő-választáson.

Most olvasom, hogy Varga Judit jogállamában a kormányhivatal leszarja a bíróság ítéletét, és mégis megépül a gigaberuházás a balatonföldvári kikötő melletti közterületen.

Na, kérem!

Ezek az emberek, akik sírnak-rínak a lakóhelyük elpusztítása miatt, a balatoni, tatai lakosok, a Fertő-tavi ingatlantulajdonosok zöme a Fideszre szavazott tavasszal. A saját hóhéraira!

Itt vár arra Para-Kovács, hogy egyszer csak összejön a kritikus tömeg?

Godot-ra vár!

Címkék: 

Kommentelne? Kattintson ide!