h i r d e t é s

Elpusztították a gyilkos feltaláló tengeralattjáróját

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Elpusztították a gyilkos feltaláló tengeralattjáróját

2018. december 24. - 06:46

 

Peter Madsen házilag barkácsolt tengeralattjáróján kínzott és ölt meg egy újságírónőt. Bíróság döntött a jármű megsemmisítéséről.

A tengeralattjáró, melynek fedélzetén kéjgyilkosság történt - Fotó: AFP/ Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

Elpusztították a házilag barkácsolt tengeralattjárót, amelyen Peter Madsen dán feltaláló és rakétamérnök tavaly kegyetlenül megkínozta és megölte Kim Wall svéd újságírónőt - írja a hirado.hu.

A 18 méter hosszú búvárhajót darabjaira szedték és elpusztították ott, ahol mostanáig tárolták – tudta meg az Ekstra Bladet című lap a koppenhágai rendőrségtől. A nagy feltűnést keltő bűncselekmény helyszínéül szolgáló hajó megsemmisítését a gyilkossági ügyben ítélkező bíróság rendelte el az ítélet részeként. A feltalálót, aki a bíróság szerint „beteges szexuális fantáziáit” élte ki a gyilkossággal, életfogytiglanra ítélték.

Az eltűnésekor 30 éves Kim Wallt utoljára 2017. augusztus 10-én este látták Peter Madsen tengeralattjáróján, feldarabolt holttestének részeit később a tengerben, a Koppenhágához közeli Koge-öböl vízében találták meg. A feltaláló sokáig különféle mesékkel traktálta a rendőrséget, míg végül elismerte az újságírónő feldarabolását és tengerbe dobását, de megölését végig tagadta, halálát fulladásos balesetnek tulajdonítva.   Szavainak ugyanakkor ellentmond, hogy Madsen számítógépén a hatóságok snuff videókat, nők megöléséről és kínzásáról készített illegális felvételeket találtak - a vádlott pedig hasonló módon végzett áldozatával. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s