h i r d e t é s


Elromlott a gép, novemberig szünetel a rákszűrés a Honvédkórházban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Elromlott a gép, novemberig szünetel a rákszűrés a Honvédkórházban

2017. október 11. - 06:27

 

A kórház azt mondja, műszaki hiba az ok, novembertől pedig újra lesz szűrés. - írja az Index

Forrás: praxis.blog.hu

Kontrollra ment volna múlt héten egy három éve mellrákkal műtött magyar nő a Honvédkórházba, egy nappal a vizsgálat előtt azonban arról értesítették, hogy a mammográfiás gép már több mint egy hónapja rossz, ezért keresnie kell egy másik kórházat – derült ki az RTL Klub híradójából.

A francia származású Gimet Isabelle elmondta, az intézmény annyit tanácsolt neki, hogy keressen egy másik kórházat, ahol elvégzik a vizsgálatot, ott ugyanis idén már nem lesz időpont. A nő jelentkezett is a váci kórházba, ott azonban kiderült, minden hónapban csak egy napon lehet időpontot kérni, arról pedig már lemaradt, így a következő hónapig még időpontja sem lehet.

Így akár hónapokat is csúszhat a vizsgálat, a Mellrákinfó Egyesület egyik munkatársa azonban az RTL stábjának elmondta, ez egyáltalán nem kirívó eset. Mint mondta, napi szinten merül föl az, hogy 40 nap helyett akár 4-5 hónapot is váratják a betegeket.

A csatorna a kórházat is megkereste, ahol az alkalmazottak csupán annyit tudtak mondani, hogy nem működik a gép és nem is tudják mikor fog működni. A kórház aztán írásban azt válaszolta, műszaki hiba miatt rossz a gép, a szűrések várhatóan novembertől indulnak majd újra.



h i r d e t é s

betöltés...

;