h i r d e t é s

Eltörölte a kötelező középfokú nyelvvizsga követelményét a kormány

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Eltörölte a kötelező középfokú nyelvvizsga követelményét a kormány

2019. november 07. - 11:56

 

Elfogadta a kormány a kötelező középfokú nyelvvizsga eltörléséről szóló javaslatot - írja a hvg.hu.

A kép illusztráció! - Forrás: nyugat.hu

Eláll a kormány a felsőfokú felvételihez kötelező középfokú nyelvizsgától, jelenti be a Miniszterelnökséget vezető miniszter, ez korábban szakmai konszenzussal született döntés volt, de most mindenki ágál ellene, így visszavonja ezt a kormány - írja a hvg.hu.

November 5-én, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a HÖOK-kal és más szervezettekkel való egyeztetés után azt javasolta a kormánynak, hogy a kötelező nyelvvizsga követelmény kerüljön ki a felsőoktatási felvételi elvárások közül, az erről szóló javaslatot szerdán nyújtotta be a kormánynak - jelentette be Schanda Tamás, a tárca parlamenti államtitkára Hajdúszoboszlón, a XXI. Országos Közoktatási Szakértői Konferencián.

Ha nem változtattak volna a kötelező nyelvvizsga követelményén, 2020-ban jóval kevesebben kerültek volna be egyetemre, főiskolára - a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szerint a felsőoktatásért felelős Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) is látta a problémát. A HÖOK többek között azt  is javasolja, hogy a felsőoktatási tanulmányok első évének végéig kapjanak haladékot a diákok. (eduline.hu)


 

h i r d e t é s