fbpx ENSZ: a Föld egy élhetetlen bolygóvá válik | CIVILHETES

h i r d e t é s

ENSZ: a Föld egy élhetetlen bolygóvá válik

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

ENSZ: a Föld egy élhetetlen bolygóvá válik

2021. február 19. - 14:53

 

Az emberiség tevékenysége vezetett az éghajlatváltozáshoz, és elpusztítja az ökoszisztémát. Szennyezésünk miatt a Föld egyre inkább egy megtört, élhetetlen bolygóvá válik – áll az ENSZ új jelentésében.

Forrás: AP Photo/Darko Vojinovic

A világszervezet csütörtöki tanulmánya leszögezi; a megfelelő globális válasz a világgazdaság átalakítása, a megújuló energiák, a zöld munkahelyek és a fenntartható rendszerek kiépítése.

Az ENSZ-főtitkára, Antonio Guterres szerint „az idei évben vagy meghozzuk ehhez a szükséges döntéseket, vagy már késő lesz. Most még tudjuk megteremteni a feltételeket a következő évtizedek távlatában. A kibocsátás drasztikus csökkentésével még másfél Celsius fokon belül tartható a felmelegedés. Ebben az évben megfelelő keretet kell alkotnunk a biológiai sokszínűség megőrzéséhez. Ez egy sorsfordító esztendő lesz” - mondta.

A 168 oldalas, „Békét kötni a természettel” jelentés kiemeli; „ha ezt nem tesszük meg, gyermekeinkre és unokáinkra örökítjük a szélsőséges időjárást, a tengerszint emelkedését, a növény- és állatfajok kipusztulását, az élelmiszer- és vízbizonytalanságot, a jövőbeni járványok növekvő valószínűségét.” (Euronews)


 

Kommentek

h i r d e t é s