h i r d e t é s

Építeni kéne, nem szavaztatni, hogy melyik a legjobb körforgalom

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Építeni kéne, nem szavaztatni, hogy melyik a legjobb körforgalom

2021. április 09. - 09:10

 

Április 15-ig várják a javaslatokat az év körforgalmára

A kép illusztráció! - Forrás: A Közlekedési Kultúra Napja / Facebook

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Közlekedéstudományi Egyesület A Közlekedési Kultúra Napja rendezvénysorozat keretében pályázatot hirdet az „Év körforgalma” címmel. A pályázatra április 15-ig várja a szakmai munkacsoport a javaslatokat az országos és helyi közutak, valamint a közforgalom elől el nem zárt magánutak kezelőitől, üzemeltetőitől, valamint tervezőitől. A kiválasztott 10 legjobb körforgalomra április 19-től bárki szavazhat majd.

A Magyar Közút és a Közlekedéstudományi Egyesület szakembereiből álló munkacsoport célja, hogy felhívja a figyelmet az egyik legbiztonságosabb csomóponti típus egyre változatosabb megoldásaira és elismerje az azokat tervező és üzemeltető szakemberek munkáját. A beérkezett javaslatok közül a munkacsoport az esztétika, a közlekedésbiztonság, a körforgalom műtárgyai és az úthálózat harmonizációja, a gyalogos és kerékpáros átvezetések kialakítása, a gondozottság, valamint a burkolati jelek, burkolatprizmák, gömbsüvegek állapota alapján választja ki a legjobbakat, melyekre szavazni A Közlekedési Kultúra Napja” hivatalos Facebook oldalán lehet 2021. április 19. és május 2. között.

A győztes körforgalomba a munkacsoport emléktáblát helyez ki, a körforgalom tervezőjét, üzemeltetőjét pedig oklevélben részesíti. A javaslatokat 2021. április 15-ig az [email protected] e-mail címre várják a szakemberek.


 

Kommentek

h i r d e t é s