h i r d e t é s

Érden megvan az egy-egy ellen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Érden megvan az egy-egy ellen

2019. augusztus 14. - 17:23

 

Még független kihívója is beállt az ellenzék közös jelöltje mögé Érden

Forrás: Csőzik László / Facebook

A voksok 56 százalékát Érden az ellenzék kapta az országgyűlési választáson, most egyesültek, ha ősszel is hasonló lesz a támogatottságuk, a várost elveszti a kormánypárt.

Most már tényleg csak egyetlen polgármester-jelölt száll szembe a Fidesz emberével Érden: az ellenzéki pártok és civilek támogatásával induló független Csőzik László szintén független riválisa, Balla Imre visszalépett, és a szövetséghez csatlakozva egyéni képviselőként indul a választáson.

"Imre egyszer azt nyilatkozta, hogy »csak akkor lépek vissza, ha megremeg a föld«" - írja közösségi oldalán Csőzik. Rengeteget beszélgettek Ballával, folytatja, egyre többször találkoztak, és úgy látták, számos dologban hasonlóan látják a megoldások mikéntjét, és egyáltalán sok olyan kérdés van, amiben nagyon hasonló a véleményük. "Egy olyan embert ismertem meg, aki elképzelhetetlenül nagy tenni akarással és munkabírással teszi a dolgát évek óta" - írja. Aztán valóban megremegett a föld - július 13-án 2,4-es erősségű földmozgást mértek a környéken -, ennek apropóján pedig azzal kereste meg Csőziket a rivális jelölt, hogy meggyőzték: stábjával úgy döntöttek, beáll az ellenzéki szövetségbe. Az egyik jelölőszervezet ekkor visszaléptette jelöltjét, hogy a 4. választókerületben Balla Imre indulhasson.

Csőzik László polgármesterjelölt és a 12 képviselőjelölt mögött álló választási szövetség tagja a Civil Érdek, Érdi Bőtermő, Lokálpatrióta és Érdekvédelmi Egyesület (Meggyesek), a DK, a Jobbik, a Közéleti Kerekasztal, az LMP, az MSZP, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, és a Momentum. Programjának főbb kérdései a megoldásra váró helyi ügyekre fókuszálnak, többek közt az átlátszóságra, a városvezetés számonkérhetőségére, vagy például a jelenleg elhanyagolt szociális kérdésere.

Az országgyűlési voksoláson tavaly áprilisban a kormánypárt jelöltje 44 százalékot kapott, míg az ellenzék aspiránsai összesen a voksok 56 százalékát gyűjtötték be, csakhogy azok akkor megosztottak voltak. Most, hogy az ellenzék közösen indítja jelöltjeit, jó esélye van az önkormányzati választáson visszavenni a várost a Fidesztől. (nepszava.hu)


 

h i r d e t é s