h i r d e t é s


Erősödik a Fidesz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Erősödik a Fidesz

2017. november 14. - 07:28

 

Hat százalékot nőtt októberben a Fidesz-KDNP népszerűsége, így jelenleg 49 százalékon áll. - írja a 24.hu

MTI Fotó/Kovács Tamás

A Jobbik-közeli Iránytű Intézet legfrissebb felmérése szerint hat százalékot nőtt októberben a Fidesz-KDNP népszerűsége, így jelenleg 49 százalékon áll – írja a Magyar Nemzet. Az MSZP-vel már csak 7 százalék szimpatizál, ez 4 százalékos csökkenés szeptemberhez képest.

Bejutási küszöb felett a DK és az LMP, előbbi támogatottsága nyolcról hétre, utóbbi hétről nyolc százalékra változott. Elmarad az ötszázalékos parlamenti bejutási küszöbtől a Momentum (3 százalék), az Együtt, a Párbeszéd és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (mindhárom 1 százalék) is.

A felmérés szerint a Fidesz a teljes népesség körében is stabilan vezet, támogatottsága 34 százalék. Az ellenzéki pártok közül a Jobbik és az LMP erősödött, előbbi 15-ről 17, utóbbi 5-ről 6 százalékra.

Az Iránytű még soha nem mérte ennyire alacsony támogatottságúnak az MSZP-t, a szocialisták tábora ugyanis mindössze hatszázalékos. A DK ebben a szegmensben öt százalékon áll, a Momentum három százalékon, az Együtt, a Párbeszéd és a kétfarkúak egy-egy százalékon.

A pártot választani tudók körében is a Fidesz vezet, 41-ről 46 százalékra nőtt a támogatottságuk.

 

24.huh i r d e t é s

betöltés..

;