h i r d e t é s

Erősödött az MSZP-Párbeszéd és a Jobbik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Erősödött az MSZP-Párbeszéd és a Jobbik

2019. július 19. - 16:42

 

A Závecz felmérése szerint az MSZP-Párbeszéd és a Jobbik ismét utolérte a Momentumot.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

Körülbelül 300 ezerrel bővült a pártnélküliek csoportja az EP-választások óta – ismertette a ZRI Závecz Research Intézet közvélemény-kutatását a 24.hu.

A felmérés szerint a Fidesz júniusban a teljes népességen belül az idei csúcsértékén, 34 százalékon állt, most 32 százalékos a tábora. Továbbra is a Demokratikus Koalíció a legerősebb ellenzéki párt, a múlt hónapban 11 százalék támogatta, ezúttal 10 százalék. A Jobbik tartja a 6 százalékot.

Júniusban az MSZP és a Momentum is ezen a szinten állt, most 5-5 százalékosak. Az LMP-nek és a Mi Hazánk Mozgalomnak 2-2 százaléka volt és maradt a teljes népességen belül, de e hónapban a Kétfarkú Kutya Párt is felsorakozott melléjük, a Párbeszéd 1 százalékos. A pártnélküliek aránya 30-ról 34 százalékra nőtt.

Ha a biztos párválasztókat nézzük, a Fidesz 51 százalékot ért el, a Demokratikus Koalíció 17 százalékos. Az aktív szavazók csoportjában szoros versenyt fut a Jobbik, a Momentum és az MSZP – előbbinek 8, utóbbiaknak 7 százalékos a támogatottsága.

Ebben a körben a Mi Hazánk Mozgalomnak 3, az LMP-nek és a Kétfarkú Kutya Pártnak 2-2 százaléka van, a Párbeszéd 1 százalékos.

A közvélemény-kutatás szerint július első felében már csökkent az EP-választás körüli politikai aktivitás. A legérdekesebb változás, hogy a május végi EP-választáson a Momentum egyértelműen megelőzte az MSZP-Párbeszédet és a Jobbikot, ebben a hónapban viszont nagyjából egyforma a támogatottságuk. (hvg.hu)


 

h i r d e t é s