h i r d e t é s

És védj meg minket a megmentőktől, Ámen

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

És védj meg minket a megmentőktől, Ámen

2020. február 20. - 18:59

 

Sokat esett szó a nyomorban tartásról, de mi is az?

Egy afrikai polgárnak, ha van tíz dollárja, pozitív tartományban van. Ha ez a tíz dollár elfogy és leesik nullára, akkor nem marad semmilye és éhen hal. Persze a tíz dollár helyett odaképzelhetünk élelmiszert is, ami életben tartja. A lényeg, hogy egész élete a pozitív tartományban zajlik. Egy magyar polgárt állandóan csekkekkel bombáznak. Nincs olyan hét, de minimum két hét, amikor ne érkezne fizetési kötelezettség. Sosem vagyunk pozitív tartományban, mert épphogy feljönnénk nullára, és akkor valami visszavet minket mínusz százezerbe. Ha van bankszámlád, onnan levonják, ha nincs, készpénzben fizeted és el sem hagyhatod lakóhelyedet, mert a végrehajtó a lakásodat elveszi. Állandó negatív tartományban élsz és a feudalizmusban kritizált örökös röghöz kötés alanya vagy, csak éppen modern módszerekkel. Ki nem mondva egy rab vagy, akinek állandó fizetési kötelezettsége van. Ez egy folyamatos nyomás rajtad. Csodálkozol, hogy depressziós vagy? És egyik rossz behúzza a másikat. Családi problémák, állás, fizetés és rád borul a bili. Ez egy helyzet, amit nem te hozol elő, te csupán tárgya vagy. Érted már, hogy miért tud egy afrikai ember önfeledten dobolni, táncolni még akkor is, amikor semmilye sincs? Te pedig egyre jobban besavanyodsz és semminek sem tudsz örülni még akkor sem, ha van kenyér az asztalon. Mert az a kenyér a tudat alatt egy negatív kenyér már, ami nem táplál, hanem téged emészt fel.

A rendszer fokozatosan gyűr maga alá, miközben bankok ajánlanak még „előnyösebb” hiteleket, a szappan operák, filmsorozatok áljólétben levő mintákat mutatnak, minden ötödik percben valamilyen fogyasztási cikket reklámoznak és azt sulykolják beléd, hogy gyönyörűen élsz. Eközben vagyont vesztesz és ki nem mondva nyomorban élsz. Nem vagy egyedül, tömegesen kerülsz erre a sorsra. Ugyan, hol rontottam el, kérdezed magadtól? Miért hagyott el a családod, változott meg emberi kapcsolatod? Azért, mert csapdában vagy.

Ha történelmileg nézed, akkor a legnagyobb főbűnt, mi a papság, vagy nevezd akárminek, követtük el azzal, hogy megtanítottunk téged úgy hinni, hogy ne Istenben higgy, hanem bennünk. Ezért pokolra jutunk, az bizonyos. Innen már csak egy lépcső, hogy az emberbe vetett hitet a papoktól átvették a politikusok, akik a pénzügyi hiénák kiszolgálói. Íme, zár a kör és te hiszel nekik, szavazol és minden négy évben magadra eresztesz egy ragadozót, aki felfal. Tök mindegy kire adod a voksodat. Egyik jobbról, másik balról foszt ki. Hol rontottad el? A hiszékenységeddel! A tömeges hiszékenységeddel!

A hiszékenységgel, amivel azelőtt egy keresztért, félholdért hajlandó voltál odadobni az életed, holott Isten nem a keresztben és félholdban volt. A keresztet és félholdat Isten takarására hozták létre azért, hogy megtanulj gyűlölni.

Ma is ezt a gyűlöletet tartják életben. Kénytelenek ezt tenni, mert ha nem lenne egy figyelmedet eltérítő gyűlölet, akkor rájönnél, hogy kik az okai sorsod alakulásának és ellenük fordulnál. Ezért minden pillanatban találnak számodra gyűlölni valót.

El kell, hogy érkezz arra a pontra, amikor a hiszékenységet nem kevered össze a hittel. A hitben nem szerepel ember rajtad kívül. Ha ezt felismered, azt is tudni fogod, hogy hol vertek át eddig.

Gyakorlatilag mindenhol, amit érzékelni tudsz. Ha arra is rájössz, hogy nem a szomszédod, egy másik, hasonló módon kifosztott, akármilyen identitású embertársad a felelős saját helyzetedért, akkor jó úton vagy ahhoz, hogy ez a helyzet megváltozzon. Siess, mert ha tudatosságod megszűnik és állat leszel, a helyzetet nem úszhatod meg konfrontáció nélkül. Mert nyomorban tartásod át fog csapni állati sorsba. Csak nézz körül, vannak példák. Az állati sors még nyomorban tartásodnál is jobban manipulálható. Az első lépés: tanulj meg mosolyogni a szemben jövőre. Ha van időd, beszélgess és vedd észre, hogy rengeteg sorstársad van. Ne húzz határt identitások között.

Nincs gyakorlatod a szabadságban. Mivel nem tudod elképzelni, hogy milyen az, nehezen tudom elmagyarázni. Ha már a benned szunnyadó nacionalizmusra építenek gyűlöletkeltő érzést, én is ezt használom, talán közelebb kerülsz hozzá. Ha ősmagyarként idejöttünk vágtató lovakon, te is szállj fel gondolatban egy ilyen vágtató lóra és ne törődj semmivel. Modern szóképpel csak úgy tudom kifejezni, hogy tanulj meg szarni a külvilágra, ami téged szarban hagy. Hiába mosolyogsz, ez egy tudomány! Amíg ezt nem műveled, sokat fogod magadat emészteni. És még valami: Afrikában, járványok sújtotta helyen azt tapasztaltam, hogy a lakósság elkapta a betegséget és sokan belehaltak. A megmentésükre érkezők sosem kaptak el semmit. Ez csak úgy lehetséges, hogy ők pontosan tudták mi az a betegség és ismerték az ellenkódját, azaz a szérumát. Akkor rájöttem, hogy az újkori megmentők csak akkor menthetnek meg, ha pontosan tudják, mitől kell megmenteniük.

Tehát ők a baj előállítói is. Ebből adódóan a rosszat úgy fedezed fel, ha meghallod megmentőd szavát.

Az irigység annak vágya, aki valakit egy áldástól meg akar fosztani, függetlenül attól, hogy az hitbéli, vagy evilági áldás. (Imám Malik)

Ne hagyd, hogy valaki megfosszon az áldástól.

Címkék: 

 

h i r d e t é s