h i r d e t é s

Esztergom ajándéka Hernádi Zsoltnak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Esztergom ajándéka Hernádi Zsoltnak

2021. június 29. - 09:51

 

Hernádi Zsolt közpénzmilliárdokból is épült luxushotelének vendégei ingyen használhatják az önkormányzat élményfürdőjét

Hernádi Ádám polgármester (b) és Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgató (j) - Forrás: Navracsics Tibor / Facebook

Egyszerre nyit július 1-jén a Mol-vezér cégének esztergomi szállodája, a Grand Hotel Esztergom és az önkormányzati üzemeltetésű élményfürdő. A polgármester Hernádi Zsolt unokaöccse, a fürdőbe pedig nem kell kifizetniük a borsos napijegyet a szállóvendégeknek – írta meg az Mfor.hu.

A közpénz-milliárdokból is épült új luxusszálloda és a fürdő együttműködésének érdekessége, hogy a fürdő üzemeltetésére új céget alapított az esztergomi önkormányzat júniusban Gran Spa & Sport Kft. néven. Esztergom fideszes polgármestere Hernádi Ádám, Hernádi Zsolt unokaöccse. Az új cég felügyelőbizottságában helyet kapott Ligeti András polgármesteri kabinetfőnök és Heckel Zoltán fideszes önkormányzati képviselő is. A lap szerint sokat spórolhatnak a Grand Hotel vendégei, hiszen elég drága a fürdő. A felnőtt napijegy 3600 forint, a családi jegy pedig két felnőtt és egy gyerek esetében 7000 forint.

A luxushotelre bőven érkezett közpénz a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által kezelt Kisfaludy-pályázaton keresztül. Az MTÜ-től  2,8 milliárd forintos támogatást kapott a Solva Property Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Kft., amely a Solva Magántőkealap tulajdonában van. Ezt a magántőkealapot pedig a Gran Private Equity Zrt. kezeli, amely Hernádi Zsolt többségi érdekeltsége. A cég tavaly 310 millió forintos forgalom mellett 149 millió forintos nyereséggel zárt, amit a tulajdonosok számára osztalék formájában ki is fizetnek. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s