h i r d e t é s

"Esztergom egyik legfontosabb területe"

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

"Esztergom egyik legfontosabb területe"

2018. szeptember 05. - 17:16

 

"Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy ez a terület Esztergom egyik legfontosabb, ám mégis mostohán kezelt része." - mondta négy évvel ezelőtt Dr. Szerencsés Gergely István a kampányban.

Felújítás után...

Most, hogy lassan-lassan eltelik egy újabb ciklus – de azt is írhatom, hogy ismét eltelik az életemből 4 év – gondoltam végigfotózom a Fidesz-KDNP által megnyert körzetet és szembesítem a képviselőurat és egyben Esztergom vezetését azzal, hogy az ígéretekkel szemben mi valósult meg és milyen minőségben.

Közvilágítás

Három lámpa egészen biztosan nem világít. Az egyik épület földszinti erkélyen dohányzó idősebb úrral beszédbe elegyedve kiderült, hogy tud a problémáról a képviselő úr és az áramszolgáltató is. Ki is vonultak az áramszolgáltató szakemberei, hogy orvosolják a problémát. Ástak, szereltek, majd széttárták a kezüket, mondván, hogy nem értik, nem tudják mi lehet a baj és levonultak a munkaterületről. Mindent úgy hagytak, ahogy a fenti képeken látható.

"úgy érzem most már kifogytak a kifogások és az ellenérvek, a védőbeszédek helyett itt az ideje a változtatásnak, a tetteknek, a cselekedeteknek."

- állította Dr. Szerencsés Gergely

Ilyen állapotok uralkodnak a lakótelepen, az emberek sötétedés után rutinból közlekednek, de a közvilágítás hiánya kifejezetten balesetveszélyes állapotokat idézhet elő.

Sikerpropagandának jó a fenti kép, ha ügyesen fotózok (nem a minőségre gondolok - a szerk.), akkor tudom úgy fényképezni a megújított részeket, hogy szépnek és jónak látszódjanak, de...

Egy centit sem mozdultam arról a helyről, ahonnan a szép kép készült, csak jobbra fordultam és jól látszik, hogy ide szegély nem jutott, ahogy feltételezhetően geotextília sem a viacolor alá. Sőt! A frissen ültetett sövény előtt már egy-két díszkő kifordult, amelyek ott vannak még, csak senki nem teszi vissza, ahová szánták.

"Hiszem, hogy egy egységes, együtt dolgozó csapat képviselőjeként nagyobb hatékonysággal tudjuk elérni azokat a célokat, amelyek révén a körzet lakossága újra visszanyerheti bizalmát Esztergom iránt és érezheti, hogy a város megfelelő tisztelettel fordul az itt lakók felé. "

- ezt is a képviselő úr mondta.

Én pedig azt mondom, sosem veszítettem el a bizalmam Esztergom iránt, de a képviselő úrral szemben sosem volt bizalmam és attól tartok, már nem is lesz!

Az ott parlagfű. Ha Ön a telkén meghagyja, akkor büntetésre számíthat, ha ezt Esztergomban az önkormányzat nem vágja le, nem történik semmi.

"Éppen azért, mert ez a körzet eddig nem kapott kellő figyelmet, úgy gondolom, hogy kell ide egy jó képviselő. Én pedig a városunkba vetett hitem és az ide húzó baráti, családi szálak okán érzek magamban annyi elkötelezettséget, energiát és tenni akarást, hogy jó képviselője legyek a 7. választókörzetnek. Hiszem, hogy a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltjeként és egy megválasztásra kerülő egységes képviselőtestület tagjaként kellő érdekérvényesítő erővel tudom képviselni a Csalamádé és a Kovácsi lakótelep, valamint a körzet minden lakóközösségének érdekeit."

Már nagyon aszfalt sincs, a kép jobb oldalán elfordították a 30-as zóna táblát - ugyan ki az a bolond, akinek kedve lenne egy ilyen futóműgyilkos utcán gyorsabban hajtani?

Ugye mondom, hogy ki van fordítva a 30-as zóna tábla!

Ez az ösvény egy járda, amelyen az itt élők a környező áruházakba járnak, akinek nincs autója, az gyalogol. Közvilágítás, járda? Ugyan! Mindenkinek van telefonja, majd világít magának? Mégis hogy gondolják ezt?

Ennek a panelnek az alja sem véletlenül repedhetett meg. Óriási a terhelés az intermodális csomópont építése miatt, amely 8-20 méterre épül évek óta.

"Kimagasló autós és gyalogos forgalom zajlik tehát ezeken az utcákon, ráadásul az ipari park kiszolgálását célzó teherforgalom is itt megy keresztül. Kétségtelenül ezek a körülmények rengeteg többletterhet rónak az itt élőkre, ezzel szemben viszont aránytalanul kevesebb a támogatás és a segítség. Ezen változtatni kell!"

- ezt elismeri Dr. Szerencsés Gergely, azonban a fenti kampányszövegből világosan következik, hogy a képviselő úr fenti szavai nem a vasútépítésre vonatkoznak. Elismeri, hogy brutális terhelést kapnak az épületek és az emberek az átmenő forgalom miatt.

"Maximális elismeréssel tekintek azokra, akik a függetlenség útját járva igyekeznek jobbítani környezetükön, de sportolóként is azt gondolom, hogy csapatban, csapatjátékosként erősebb lehet az ember. Közös erővel, együttesen jobban tudjuk képviselni az itt élő közösségek érdeket."

- az élet azonban másképp alakult és látható, hogy nagyon akarta, de nem sikerült.


 

h i r d e t é s