h i r d e t é s

Esztergomban összejött az egy egy ellen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Esztergomban összejött az egy egy ellen

2019. szeptember 24. - 10:54

 

Nem volt hiábavaló az ellenzékiek másfél éves munkája, amely arra irányult, hogy október 13-án egy ellenzéki jelölt indulhasson a Fidesz jelöltjeivel szemben Esztergomban.

2019 februárjától jól érezhetően újfajta kampányba kezdett a kormánypárt, melynek következményeként olyan helyzetet sikerül előállítania az őszi önkormányzati választásokra, amilyen felállásra még nem volt példa a magyar demokrácia elmúlt 30 évében.

Az egyik oldalon a Szeretgom Egyesület és az összes ellenzéki párt, akik Cserép János polgármester-jelöltet támogatják.


Nagyobb méretért kattintson a képre!

A másik oldalon a választópolgárok több Fidesz körül is választhatnak. A NER iránt legelkötelezettebbek választhatják Hernádi Ádámot polgármesternek és mellé – igény szerint – a Fidesz aktuális régi-új önkormányzati képviselő-jelöltjei közül.
A kevésbé elkötelezett, de a KDNP értékeit valló és vállaló szavazók választhatják Dr. Révfalvi Gergely volt KDNP-st – jelenleg független – polgármesternek és az EEE képviselő jelöltjeit. 
Azokra a választópolgárokra is gondolt a Fidesz, akiknek a narancs túl tömény, de azért hisznek még az Orbáni politikában, számukra remek alternatíva lehet a Vállalkozók Pártja. Nekik polgármester-jelöltjük nincs és úgy látszik, ezt nem is tartják fontosnak.
Végül, de nem utolsó sorban azok a választópolgárok, akik ugyan nem szívlelik a kormánypártot, és úgy általában elutasítják a pártokat is, szavazhatnak civil jelöltekre. Akik a civil jelöltekre szavaznának, tudják, hogy szavazataikkal olyan civil képviselő-jelölteket támogathatnak, akik legszívesebben a Fidesz polgármester-jelöltjével dolgoznának együtt vagy nem.

Elmondható tehát, hogy az ellenzéki szavazatokat sikerült Esztergomban maximalizálni, a Fidesz ezzel szemben jól láthatóan darabjaira hullott.


 

h i r d e t é s