h i r d e t é s

Európa szigorít az omikron miatt

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Európa szigorít az omikron miatt

2021. december 19. - 16:58

Az omikron kísértete lebeg Európa felett, ezért egyre több ország jelent be szigorításokat.

A kép illusztráció! - Forrás: Euronews

Hollandia vasárnaptól teljes zárlatot vezetett be, ami az éttermekre, mozikra, színházakra, a nem létfontosságú üzletekre, és az iskolákra vonatkozik. Mark Rutte miniszterelnök elkerülhetetlennek nevezte a korlátozásokat.

Az Egyesült Királyság kéthetes zárlat alá kerülhet karácsony után az omikron gyors terjedése miatt. Sadiq Khan londoni polgármester katasztrófahelyzetet hirdetett a fővárosban. Ilyenre eddig csak kétszer volt példa.

Ausztriában hétfőtől csak azok léphetnek be korlátozások nélkül az országba, akik már megkapták a koronavírus elleni védőoltás harmadik dózisát. Akik csak egy vagy két adagot kaptak, azok számára kötelező a teszt, a be nem oltottakra tíznapos karanténba vár.

Franciaország bevezette a teljes oltási kötelezettséget a távolsági tömegközlekedés használatához, Párizs arra kérte a polgármestereket, mondják le a szilveszteri koncerteket és tűzijátékokat.

Olaszországban várhatóan december 23-án jelenti be a karácsonyi utáni szigorításokat Mario Draghi kormánya, szilveszterkor várhatóan betiltják a rendezvényeket. (Népszava)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky