h i r d e t é s

Ez nem leleplezés, hanem a NER nedves vágyálma: Donáth Anna beperli a kormánymédiát

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Ez nem leleplezés, hanem a NER nedves vágyálma: Donáth Anna beperli a kormánymédiát

2019. augusztus 13. - 06:47

 

Semmi nem igaz a propaganda fantáziálásából – közölte a Momentum EP–képviselője, aki szerint a vádaskodó újságíró kedvenc pornófilmből merítette a leszbikus zaklatás vádját. - írja a nepszava.hu.

Illusztráció: 444.hu Fotó: Halász Juli

Meglepődve tapasztaltam, hogy friss házasként, pont a nászutam előtt vádolt meg azzal a Fidesz propaganda-gépezete, hogy szerintük még tavalyelőtt, édesapám munkahelyén egy lányt zaklathattam.

Korábban azt hittem, Vona Gábor és az őt vádoló transzvesztita úr történeténél vadabbat már nem tud felböffenteni a kormánypárti propaganda, de tévedtem

 - írta hétfő délután, Facebook-bejegyzésében Donáth Anna.

A momentum politikusnője kíváncsi lenne, hogy a NER szerkesztőségeiben hogy nem veszik észre az iszonyatos kórházi állapotokat, az elvándorlást vagy a korrupciót – és valódi hírek helyett miért őt Momentum alelnökét kombinálják össze kedvenc netes pornófilmjeik jeleneteivel.

Donáth hangsúlyozza, hogy semmi nem igaz az elsőként a Ripostban leírt cselekményből, miszerint ő két éve részegen ajánlatot volna egy, a Donáth-féle szeretetotthonban önkéntes munkát végző középiskolás lánynak.

Bárki is vagy te, aki ezt írtad rólam, nézz a lányod vagy az édesanyád szemébe, és képzeld el, hogy róluk írnak ilyet.

Képzeld el, hogy az állami propagandagép őket veszi célba. Ilyen rendszert építesz a hazug írásaiddal

– jegyzi meg a Momentum alelnöke, aki ezután pontokba szedve cáfolja kormánypárti lap állításait.

  1. „A levélmű alkotója szerint az eset tavaly előtt, egy keddi Sziget-napon történt. Abban az évben egyetlen alkalommal, egy Quimby-koncerten voltam a Szigeten, de még a megelőző pénteken, és utána sem Békásmegyerre mentem, a közelében sem jártam.
  2. A fikció szerzője szerint „saját szállodaként” használtuk az intézményt. Ennek semmi értelme nem lett volna, hiszen mellette áll a családi házunk, a saját szobámba is mehettem volna. A levélíró állítólag már akkor is a szomszédunkban (!) lakott, és most is ott él – ha így lenne, ezt is tudná.
  3. Őszintén nem tudom, mit jelent a „nem részletezem, de rám támadt!”-vád, pláne egy olyan cikkben, ami azzal indul, hogy a névtelen cikkírónak a névtelen levélíró „részletesen leírta’”, miként történt a képzeletbeli zaklatás. Biztos van olyan szennyes fantáziavilág, ahol a „nem részletezés” valami egyértelműen, nagyon perverz dolgot jelent, de sajnos nekem mégis muszáj megkérdeznem: mi a vád? Önök szerint pontosan, fizikailag mit csináltam?
  4. Soha senkit nem bocsátottak el amiatt, mert tőlem „védett” másokat. Soha senkit nem is zaklattam, sem itt, sem máshol. Továbbra is a lehető legszigorúbban védi a Momentum teljes közössége a zaklatás áldozatait, ebben nem kötünk semmilyen kompromisszumot.”

Donáth Anna bejegyzése végén hozzáteszi, be fogja perelni a hamis történettel előálló propagandalapokat.

Végig fogom csinálni, és fizetni fognak a hazugságért

- írja a politikusnő.

A Ripost cikkét egyébként átvette a Lokál, az Origo és a Magyar Hírlap is – mind idézik az állítólagos áldozat szavait, és egyikük sem jelzi, hogy az ügyben megkérdezték volna Donáth Annát. Az Origo ráadásul épphogy a becélzott politikusnőtől kérte számon a nyilvános reakció hiányát. 

Donáth László múlt héten a Népszavának azt nyilatkozta: egyértelműnek tartja, hogy politikai lejárató kampány zajlik, amelynek valódi célpontja nem ő, hanem a lánya. A lelkész megjegyezte, hogy mind a mai napig semmifajta hivatalos megkeresést nem kapott, még tanúként sem. Az újabb sajtótámadás után ismét megkerestük Donáth Lászlót, aki ezen túlmenően egyelőre mást nem kívánt mondani. 

nepszava.hu


 

h i r d e t é s