h i r d e t é s

Ezért nem csukták még le Simonka Györgyöt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ezért nem csukták még le Simonka Györgyöt

2019. február 12. - 16:13

 

Nincsenek meg a törvényi feltételek a kényszerintézkedéshez a fideszes politikus ellen közölte Polt Péter.

Simonka György - Forrás: 24.hu

Polt Péter szerint azért nem indítványoztak eddig semmilyen  kényszerintézkedést Simonka György ellen, mert ehhez nem álltak fenn a büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény alapján a feltételek. - írja a 24.hu

A Központi Nyomozó Főügyészség azonnal lépne, ha valami indokolttá tenné a képviselő személyi szabadságának korlátozását – válaszolta a legfőbb ügyész Szabó Szabolcsnak, aki azt kérdezte tőle, hogy

Nem tart attól, hogy az igazságszolgáltatásba vetett
közbizalmat gyengíti az, hogy még nem került sor Simonka György kormánypárti képviselővel szemben kényszerintézkedésre?

A független képviselő előzőleg emlékeztetett rá, bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt tavaly októberben éppen Polt Péter kezdeményezte a fideszes képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

Szabó Szabolcs szerint a büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény alapján, amelyre a legfőbb ügyész is hivatkozott, nagyon is szükséges és megalapozott lenne a kényszerintézkedés.

Simonka György minden kényszerintézkedés, hatósági felügyelet nélküli tevékenysége nem csak a bűnismétlés lehetőségét rejti magában, befolyása révén minden lehetősége adott a hatóságok látóterébe került érintettek befolyásolására, a bizonyítékok megsemmisítésére, meghamisítására, elrejtetésére – írta. (24.hu)


 

h i r d e t é s