h i r d e t é s

Ezzel térképpel elkerülheti az ételmérgezést

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ezzel térképpel elkerülheti az ételmérgezést

2017. január 02. - 10:57
0 komment

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Földművelésügyi Minisztérium háttérintézményeként országos hatáskörben felügyeli az élelmiszerlánc-biztonsági szabályok betartását, és – ahogy arról  az Index is napi szinten hírt ad –, időről időre fülel le és büntet vagy figyelmeztet olyan vendéglátóhelyeket, illetve kis- és nagykereskedőket, amelyek nem tartják be az élelmiszer-biztonsági szabályokat.

A kép illusztráció!

A Nébih intézkedései 2010-ig visszamenőleg nyilvánosak, ezért fogtuk az adatbázist, és elkészítettünk egy térképet, hogy hol és miért kellett eljárnia a hatóságnak. Az adatokból egyébként az derült ki, hogy a Nébih 2013-ban intézkedett a legtöbbször problémás éttermek, boltok és nagykereskedők ügyében, de az utóbbi években úgy általában több volt a büntetés és a figyelmeztetés, mint 2013 előtt.

Az ábrán több kategóriára szűrve is megnézheti, hogy mely cégeket vagy termelőket és miért büntetett meg vagy figyelmeztetett a Nébih. Külön vettük a kiskereskedelmet, a nagykereskedelmet és a vendéglátást, és a kistermelők a nagykereskedelembe tartoznak a mi kategorizálásunk alapján.

A három főcsoport mellett egy másik szempont alapján is csoportosítottunk, így van egy enyhébb és egy súlyosabb kategória is. Itt alapvetően az alapján választottuk szét az intézkedéseket, hogy hány tételnyi termékről van szó, és ennek összesen mekkora a súlya.

index.hu


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s