h i r d e t é s

Família Kft.

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Família Kft.

2023. május 24. - 07:33

A Nehéz-Posony család jó néhány kiváló ügyvédet termelt ki, mintegy dinasztikusan.

Nehéz-Posony Istvánhoz annak idején magamnak is volt néhányszor küzdelmes szerencsém.

Úgy tűnik, messze esett a fától Nehéz-Posony Kata, a TASZ jogásza, amikor a Klubrádióban ma reggel előremutatónak nevezte a parlament legújabb döntését a Btk. módosításáról, melyben újságírók számára mostantól nem minősül bűncselekménynek/szabálysértésnek a becsületsértés és a rágalmazás, miközben – noch dazu – fenntartotta azt minden egyéb esetben, így a közösségi médiában megszólalók, általában a nem sajtómunkások számára is.

A kisasszony ugyan megjegyezte, hogy ez elsősorban az efféle mocskolódásokkal sűrűn élő lakájmédiát támogató lépés, de – ha már teljesen nem törölték el e két bűncselekmény/szabálysértés törvényi tényállását – legalább enyhítettek/lazítottak rajta.

Na, mármost!

1./ Jogász nem mondhat olyasmit, hogy helyes az állampolgári jogegyenlőségét sértő afféle döntés, mely szerint egyesek cselekménye (becsületsértő, rágalmazó kijelentése) büntethető, másoké nem!

Ez jogi nonszensz!

2./ A hölgy ugyanabban tévelyeg, mint általában a TASZ, illetve bölcsője, a néhai SZDSZ!

Nevezetesen: a véleménynyilvánítás szabadsága, illetve az emberi méltósághoz való jog (mindkettő egyetemes személyi szabadságjog) közül az előbbi abszolút primátusát képviseli, az utóbbi kárára, akár sérelmére.

Úgy látszik a hölgyet még nem kurvázták, és biztosan nem zsidózták le, példának okáért.

Annak az általános jelentősége kifejtését itt most mellőzzük, milyen erkölcsromboló hatása, milyen társadalmi következményei (vesd össze: Kristályéjszaka) vannak annak, ha gátak, szankciók nélkül hazudozhat, mocskolódhat – na nem mindenki, hanem a hatalom!

Mellőzzük, mert már sokszor kifejtettem,, és szerintem lassan közhelyszámba megy.

Sokszor leírtam azt is, hogy az SZDSZ engedte ki a szellemet a palackból

Őket se menti semmi ezért a piramidális vakságért és ostobaságért, de, hogy az előzményi Csurka után, Bayer, Bencsik, Stefka, Fricz és társai (kezdhetnénk Orbánnal, Gulyással és az egész fideszes tisztikarral is) működése se bírta jobb belátásra az újabb generációjukat, azt hajmeresztőnek ítélem.

Pedig csak a német (és nem véletlenül a német) Alkotmányból kellene kiindulni!

Ők az emberi méltósághoz való jog sérthetetlenségét minden más személyi szabadságjog elé helyezik, e tekintetben korlátozva a véleménynyilvánítás szabadságát is!

Súlyos történelmi felelősség vezette rá őket a helyes útra!

Erős demokráciák, például az amerikai, elbírnak a mocskos politikai fertőben fetrengő náci és egyéb mozgalmakkal.

A teljes valójában sosem létezett – ma nyomaiban is eltüntetett – zsenge, polgárság és polgári magatartásminta nélküli magyar demokrácia beledöglött.

Aki józan megfontolás nélkül, filozófiai tankönyvekből másol, rettentő hibát követ el, és a tettének következményeit valamennyien viseljük!

Címkék: 

h i r d e t é s

Clicky