h i r d e t é s

Feketén dolgoztató cégek listája

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Feketén dolgoztató cégek listája

2014. április 25. - 12:16
0 komment

Közzétette az adóhatóság azon adózók listáját, akik be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztattak.

teljes lista itt érhető el (vigyázat, Excel formátum).

A listán jelenleg 4780 adózó szerepel, számos olyan céget találunk, amelynek azóta már felfüggesztették az adószámát, de jellemzően sok vállalkozás szerepel az agrár-, a vendéglátói, illetve a kereskedelmi szektorból is – írja a Napi.hu. Vannak nevesebb szereplők is, így például megtalálható a listán a Cserpes-Sajtműhely Kft., amely még 2012 májusában bukott meg a vizsgálaton, illetve az egyik legnépszerűbb hazai esküvői tortakészítő, a több üzletet működtetőHorváth Cukrászda Kft. is – őket 2012 júliusában kapta jogsértésen a hatóság.

Szerepel a listán a kőszegi Írottkő Hotelt működtető kft., amelynek közvetve egyik tulajdonosa Hatvani Szabó János, akinek neve korábbi lapértesülések szerint a Hagyó-ügyben is felmerült. Ugyancsak megtalálható rajta a Kincsem Lovaspark Kft., amely közel 1000 hektáron működteti többek között golf- és lovascentrumát Tápiószentmártonban. A cég Kocsi János családjának érdekeltségébe tartozik, aki a Fidesz színeiben indult és nyert polgármesteri címet Nagykátán – ő személy szerint egyébként 2014 áprilisában szállt ki a vállalkozásból. A NAV felsorolásában fellelhető a 620 millió forintos nettó árbevétellel rendelkező autóalkatrész-gyártó budaörsiKelemen Művek Kft. is.

A listán van a Liliput Toys Kft. is, egy, a bevásárlóközpontokban Liliput Játékország néven játéküzleteket üzemeltető cég, melynek nettó árbevétele 2012-ben elérte 227 milliót – ez a cég is 2012 nyarán került az adóhatóság célkeresztjébe. Megtalálható az "egyeurós" üzleteket működtető One Euro Market Kft. is, amelynek nettó árbevétele 2012-ben 6,37 milliárd forint volt, és jelenleg 97 főt foglalkoztat.

Vannak olyan cégek is, melyek többször szerepelnek a felsorolásban: az nem egyszer fordult elő, hogy egy vállalkozást a lebukás után pár hónappal ismét jogsértésen kaptak az adóhatóság szakemberei, de úgy tűnik van olyan is, aki egyszerűen nem törődik az ellenőrzésekkel. Ilyen például az egri Agrotronik Kft. amely ellen az első jogsértést megállapító határozat 2012.07.23-án kelt és 2013.02.22-éig összesen 12 alkalommal büntették meg őket.

Hasonló teljesítményt könyvelhetett el a miskolci Riften Plusz Kft. is, amely 2013 júniusa és októbere között bukott meg 12-szer. A magánszemélyek közül a tárnoki Mátyás Istvánnét érdemes kiemelni, aki 2013 júniusa és 2014 februárja között kilencszer hasalt el az ellenőrzéseken.

 

index.hu