fbpx Fékezhetetlen a tűz Athén mellett | CIVILHETES

h i r d e t é s

Fékezhetetlen a tűz Athén mellett

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fékezhetetlen a tűz Athén mellett

2021. augusztus 19. - 16:24

 

Európa déli részén és a Földközi-tenger afrikai parvidékén továbbra is erdőtüzek pusztítanak.

Forrás: Euronews

A francia Riviéra szomszédságába több mint ezer tűzoltót vezényeltek ki, de nem képesek megfékezni a három nappal ezelőtt támadt tűzvészt. Turisták és helyiek ezreit kellett kimenekíteni a régióból. A hatóságok csütörtök reggelig két halálos áldozatot jelentettek, egy leégett házban találtak rájuk.

A szokatlan hőségben kiszáradó aljnövényzet sokfelé kapott lángra az elmúlt hetekben szerte Európában, a francia délvidék a legutóbbi a sorban.

Görögország egyike azoknak az országoknak, ahol a legnagyobb a pusztítás. Teljes települések égtek le a Peloponnészoszi-félszigeten, most pedig Athén szomszédságában, a fővárostól északnyugatra tombol az erdőtűz egy hatalmas fenyvesben. Görögország külföldről is kapott segítséget az oltáshoz - tűzoltókat, repülőgépeket, helikoptereket küldött több európai kormány is, de már az is nagy eredménynek számít, ha sikerül megállítaniuk a tűz terjedését. Az idei bozóttűz-szezonban eddig az átlagosnál több mint harmincszor nagyobb terület égett le.

A spanyolországi Ávila tartományban is oda lett 20 ezer hektárnyi erdőség, mire a tűzoltók megfékezték a lángokat. Az ottani tűzvész egy balesettel kezdődött szombaton: az ütközéskor kigyulladt autó lobbantotta lángra az erdőséget az ország középső részén. (Euronews)


 

Kommentek

h i r d e t é s