h i r d e t é s

Félelemben tartják a vaddisznók a hevesi falut

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Félelemben tartják a vaddisznók a hevesi falut

2017. december 10. - 13:18

 

Feltúrják a közterületeket és bemennek az udvarokba, emiatt a falusiak nem mernek kilépni az utcára Szúcson - tudta meg a TV2 Tények. - írja az Origo

Forrás: Tények

Van olyan este, amikor egyszerre 15 állat sétálgat az utcákon. Egyelőre nem lehet őket kilőni, mert még azt sem tudják, kihez tartozik a terület.

Az erdőből lehúzódó vadak félelemben tartják az egész falut. Feltúrják a közterületeket és bemennek az udvarokba is. A falubeliek sötétedés után nem is mernek kimenni az utcára.

A faluban azt tapasztalni, hogy a gyerekek félnek. Este is kint vannak, mert hó van, szánkóznának, de nem tudnak, mert már negyed 7 és fél 8 között aktívan itt vannak. Egész kondában járnak"- mondta a Heves megyei Szúcs község polgármestere a TV2 Tényeknek, és azt is megmutatta a stábnak, honnan érkeznek mindennap a vaddisznók,amelyek tavaly jelentek meg először a faluban. A vadak elszaporodtak mostanra. Ma már nem ritka, hogy 12-15 vaddisznó járkál egyszerre a faluban.

Nem csak az okozza a problémát, hogy a vaddisznók rettegésben tartják az embereket, hanem az is, hogy tönkreteszik a környékbeli legelőket, hiszen a túrások miatt már kaszálni sem lehet. A falu polgármestere, Ország József azt mondta, még segítséget sem tudnak kérni, mert egy jogi vita miatt nem tudni, hogy kihez tartozik a terület, így nem kaptak kilövési engedélyt.

Heves megyében a tavalyi vadászati évben 7353 vaddisznót lőttek ki. Idén a vadgazdálkodási terv szerint 4366 vaddisznót kell kilőni.

origo.hu

Címkék: 

 

h i r d e t é s