h i r d e t é s

Felfüggesztették a Fidesz tagságát a Néppártban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Felfüggesztették a Fidesz tagságát a Néppártban

2019. március 20. - 18:51

 

Önmagát függesztette fel a Fidesz, amellyel mindenki egyet értett.

A kép illusztráció! - Forrás: epp.eu

Az Európai Néppárt politikai gyűlése megszavazta, hogy felfüggesztik a Fidesz tagságát a szervezetben, de valószínűleg módosítottak az eredeti javaslaton, és végül arról szavaztak, hogy a Fidesz önmagát függeszti fel, és ebben mindkét fél egyetért. Ezzel eldőlt, hogy nem zárják ki a Fideszt az EPP-ből. 190 mellette, három ellene szavazattal döntött a a Néppárt, ami azt jelenti, hogy a Fidesz is megszavazta a tervezetet. - írja a 24.hu

A tárgyalás majdnem három órán át tartott, olyan nagyon senki nem akart engedni az álláspontjából. Három opció volt, de a Fidesz kizárásával és a benntartásával csak nagyon kevesen értettek egyet. A valódi vita abból volt, hogy egészen pontosan hogyan történjen a felfüggesztés.

Gulyás Gergely ugyanis korábban azt mondta, hogy ha felfüggesztik a Fideszt, akkor kilépnek a Néppártból. Ezért is volt fontos az az apró módosítás a szövegben, hogy a felfüggesztés helyett azt írták, a Fidesz önmaga függeszti fel a tagságát, amelyet mindkét fél elfogad. Így a magyar kormány kommunikálhatja azt, hogy kompromisszum született, és Gulyás Gergelyt se vádolhatják azzal, hogy órákkal a döntés előtt hazudott volna.


 

h i r d e t é s