h i r d e t é s

Felfüggesztették az egyik Mészáros-papírt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Felfüggesztették az egyik Mészáros-papírt

2018. március 12. - 12:53

 

Az Appeninn Nyrt. részvényeivel nem lehet kereskedni - derül ki a hétfő reggel a cég által közzétett bejelentésből. - írja a napi.hu.

Forrás: MTI/napi.hu Fotó Koszticsák Szilárd

A Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) jegyzett Appeninn Nyrt. március 12-én arról tájékoztatott, hogy hétfőn olyan tájékoztatást kíván közzétenni, amely az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja, erre tekintettel kérelmezte értékpapírjai kereskedésének felfüggesztését

- írja közleményében a vállalkozás.

Az ingatlanhasznosítással foglalkozó társaságban éppen pénteken jelentették be, hogy a szintén a BÉT-en jegyzett Konzum Nyrt. - és az aköré szerveződött Konzum-csoport - együttes részesedése immár 51,40 százalékos az Appeninnben. A Konzum tavaly augusztusban jelentette be, hogy a Konzum és a Konzum PE magántőketársaság összesen 49 százalékos részesedést szereznek a társaságban. Múlt csütörtökön hagyta jóvá a befolyásszerzést a Gazdasági Versenyhivatal.

A Konzumban a felcsúti polgármester, gázszerelőből lett sikeres milliárdos, Mészáros Lőrinc 19,57 százalékos tulajdonos. Ezzel a második legnagyobb részvényes a Konzum PE Magántőkealap után (40,31 százalék). De a társaság bonyolult struktúrája miatt a tulajdonolt Nyrt. valójában 47 százalékos tulajdonosa a tőkealapnak, amelyben emellett Mészáros Lőrinc 53 százalékos tulajdonos.

napi.hu


 

h i r d e t é s