h i r d e t é s

Felhők igen, eső viszont nem érkezik március 15-én

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Felhők igen, eső viszont nem érkezik március 15-én

2017. március 15. - 06:55

 

Szerdán fokozatosan befelhősödik az ég, de számottevő csapadék ezzel együtt nem érkezik - írja az Időjárás.hu.

Csütörtökön és pénteken több lesz a napsütés, a jelenlegi előrejelzések szerint viszont egy esőt hozó kettősfront rontja majd el a hétvége időjárását.

Délelőtt észak felől eleinte csak fátyol-, később már vastagabb felhős is érkeznek, délen lesz a több napsütés. Csapadék nem várható.

Délután észak felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, délen is egyre többfelé befelhősödik az ég. Számottevő csapadék nem várható. A nyugati, északnyugati szél többfelé megélénkül, a Kisalföldön átmenetileg meg is erősödik.

A csúcshőmérséklet 9, 15 fok között várható.

Orvosmeteorológia

Szerdán a nap nagy részében melegfronti hatás okozhat panaszokat az arra érzékenyeknél, a tünetek egész nap jelentkezhetnek -írja a meteoklinika.hu.

Országszerte tapasztalhat fejfájást, migrént, legintenzívebben akkor, ha az északi, északnyugati tájakon él. Ebben az esetben javasolt a nap első felében elfogyasztania egy-két csésze jázminos zöldteát, emellett pedig egész nap kerülje a tejtermékek fogyasztását. Fejfájását az esetleges kialvatlanság is erősítheti, a tartósan fennálló légköri helyzet miatt ugyanis alvászavarok léphetnek fel.

A fáradtsággal karöltve teljesítőképességének csökkenésére is számítson, ezért ha lehetséges, akkor a nagyobb igénybevételt igénylő feladatokat inkább halassza el egy nappal, vagy szánjon rá több időt. A fényterápia szintán megoldást jelenthet, megfelelően alkalmazva ráadásul akár még jobb kedvre is derülthet tőle!

Emésztési panaszai szintén fokozódhatnak, puffadást is tapasztalhat. Ajánlott tudatosan kerülni a puffasztó ételek, például a káposzta, karalábé fogyasztását, én inkább a szárnyasokat és a halat előnyben részesíteni. A magas magnézium tartalmú élelmiszereket is próbálja beépíteni az étkezésébe.

A napokban tovább romlik a pollenhelyzet, tartós panaszokra lehet számítani. Abban az esetben, ha a tiszafafélékre vagy a nyárfára allergiás, akkor intenzívebb, a kőris és néhol a juhar esetében enyhébb tüneteket tapasztalhat. Orrfolyás, tüsszögés jelentkezhet leggyakrabban – lehetőleg ne sportoljon a szabadban és inkább a reggeli órákban szellőztesse ki a lakást. A légszennyezőanyagok koncentrációja is növekszik, kisgyereket ne levegőztessen forgalmasabb közlekedési csomópont közelében.

A közlekedés során országszerte számíthat a reakcióidő megnyúlására, legintenzívebben az északnyugati területeken. A figyelmetlen, olykor ingerült sofőrök miatt növekszik a balesetveszély, emellett pedig az élénk szél miatt csökkenhet a menetstabilitás. A szokásosnál lassabb vezetés, nagyobb óvatosság javasolt, az utakon várhatóan több lesz az ingerlékeny, türelmetlen sofőr!

 

idojaras.hu / meteoklinika.hu


 

h i r d e t é s