h i r d e t é s

Felhők takarják be az országot, de sok napsütéssel hízeleg a vasárnap

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Felhők takarják be az országot, de sok napsütéssel hízeleg a vasárnap

2019. szeptember 15. - 06:30

 

Vasárnap délelőtt a Dunántúlon közepesen gomolyfelhős, másutt gyengén fátyolfelhős vagy derült idő várható csapadék nélkül. - írja az idojaras.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Varga György

Délután a több órás napsütést csak kevés fátyol-és gomolyfelhő zavarja, csapadék nem alakul ki. Mérsékelt lesz a délnyugati szél. Kora délután 20, 25 fok várható. 

Orvosmeteorológia

Vasárnap front nem érkezik. A hűvös reggeli időszakban kopásos eredetű ízületi bántalmak léphetnek fel, de napközben sem pihenhet a szervezetünk. - írja a meteoklinika.hu.

Vasárnap front nem érkezik fölénk, de az időjárás mindig tartogat olyan hatásokat, melyek az időjárás-érzékenyeknél megterhelő tüneteket okoznak. Az éjszaka folyamán lehűl a levegő, reggelre többfelé csökken 10 fok alá a hőmérséklet.  A hideg időben többeknél jelentkezhetnek kopásos eredetű ízület panaszok, melyek napközben fokozatosan mérséklődnek, megszűnnek. Az ízületi bántalmak enyhítése érdekében tartsa melegen fájó végtagjait és kezdje a napot egy átmozgató tornával, azonban ügyeljen arra, hogy ne erőltesse meg végtagjait. A hideg reggeleken nagy a megfázásveszély, fontos a vastag és réteges öltözet!

A déli tájakon erőteljesebben felmelegszik a levegő, az itt élők főleg a délutáni időszakban vérnyomás-ingadozást és keringési panaszokat tapasztalhatnak, de intenzív tünetekre ezen a napon még nem kell számítani.

A szabadtéri tevékenységeknek az ország nagy részén kedveznek a körülmények. A napos területeken kellemes lesz az idő, lehetőség nyílik akár hosszabb sétákra, kirándulásokra.

A hűvösebb napok előtt fontos az immunrendszer erősítése, fokozza a C-vitamin bevitelt, fogyasszon minél több gyümölcsöt és zöldséget. Az év ezen időszakában is ajánlott minél több folyadékot fogyasztani és odafigyelni az egészséges étkezésre. Kerülje a cukros italokat és a zsíros ételeket, essen a választása forró teákra vagy forró levesekre.

A pollenszint nem változik számottevően, továbbra is a parlagfű okozhatja a legintenzívebb panaszokat az allergiások körében. 

A közlekedés során veszélye időjárási jelenség nem várható, azonban alacsony napállás idején a napsütés könnyen elvakíthatja, ezért mindig tartson magánál napszemüveget. Az utakon megnövekedett forgalom várható, figyeljen jobban a kerékpárral és gyalogosan közlekedőkre is!

Vezető tünet a mai napon: kopásos eredetű ízületi panaszok.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s